Webnoviny - Basketbal

Basketbalistky Košíc nestačili v úvode Euroligy na Krakov

Basketbalistky úradujúceho slovenského šampióna Good Angels Košice prehrali vo svojom úvodnom tohtosezónnom vystúpení v Eurolige.

(WEBNOVINY) – Košičanky nezvládli stredajší zápas na palubovke poľského tímu Wisla Can-Pack Krakov, ktorému podľahli 45:52 (23:29). Vzájomná bilancia vyznieva jasne v prospech poľského družstva. Krakov triumfoval zatiaľ vo všetkých piatich vzájomných meraniach síl. V nasledujúcom stretnutí v najprestížnejšej ženskej klubovej súťaži na starom kontinente nastúpia „Dobrí anjeli“ v utorok 19. októbra doma proti španielskemu tímu Rival Ecópolis.

Výsledok – streda: Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) – Good Angels Košice (SR) 52:45 (16:15, 13:8, 10:9, 13:13) Najviac bodov Krakova: De Mondtová 15, Bjelicová 10, Powellová a Phillipsová po 8 Zostava a body Košíc: McCrayová 13, Vieruová 7, Bojovičová 5, Pedersenová 5, Kupčíková 4 (Lawlessová 6, Jurčenková 4, Sverrisdóttirová 1, Némethová, Pindrochová, Hricková a Šalkauskéová 0) TH: 17/12 – 12/9, trojky: 4 – 0, fauly: 18 – 21

Košičanky mali lepší vstup do stretnutia, keď prvý kôš strelila Kupčíková. Good Angels viedli 2:0 a neskôr aj 5:2. Domáce však stiahli tesný náskok a ujali sa vedenia. Ani jedno z družstiev si počas úvodnej desaťminútovky nevypracovalo výraznejší ako trojbodový náskok. Prvú štvrtinu vyhral poľský tím 16:15.

V druhom dejstve otočili hostky na 18:16 zásluhou trestného hodu Sverrisdóttirovej a presného dvojkového pokusu americkej legionárky McCrayovej. To však bolo na dlhé minúty zo strany Good Angels všetko. Domáce pridali najmä v ofenzíve a vďaka 12-bodovej šnúre sa ujali vedenia 28:18. Do kabín odchádzali družstvá za stavu 29:23.

V druhom polčase ušli Krakovčanky hosťujúcim hráčkam až na rozdiel 12 bodov, keď v 26. min bola presnou strelkyňou Bjelicová. Aj pred záverečnou štvrtinou mali domáce hráčky pohodlný náskok, no Košičanky sa dokázali dotiahnuť na rozdiel piatich bodov. Domáce však opäť zabojovali a Pawlaková pokusom spoza perimetra stanovila 3:16 min pred koncom na 50:42. V záverečných minútach sa Good Angels už nedostali k vytúženému tlaku a napokon prehrali 45:52.

Hlas: Daniel Jendrichovský (generálny manažér GA Košice): „Prehra ma naozaj veľmi mrzí. Podľa môjho názoru sme mali v Krakove vyhrať. Udržať Wislu len na 52 bodoch a nezvíťaziť, to nie je práve najlepšia vizitka. Nevedeli sme dať kôš ani z vyložených pozícií. Wisla mala s nami veľký problém, jej hráčky sa nevedeli presadiť najmä v útočnej fáze. Boli sme veľmi dobre pripravení, ale nezvládli sme tento duel. Zľakli sme sa publika, rozhodcov aj atmosféry a to sa nám vypomstilo. Dá sa povedať, že sme darovali Wisle nezaslúžené víťazstvo. Poľský tím nebol v stredajšom zápase súperom, ktorý by nás mal poraziť. S výnimkou McCrayovej naše ostatné hráčky ďaleko zaostali za svojimi možnosťami.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM