Eva Mikulová Správy

Bez registrácie vás v Univerzitnej nemocnici zaočkujú aj v sobotu

Univerzitná nemocnica L Pasteura (UNLP) zaviedla možnosť očkovať sa bez registrácie už začiatkom augusta. Umožňovali to voľné kapacity.

Ilustračný obrázok k článku Bez registrácie vás v Univerzitnej nemocnici zaočkujú aj v sobotu
Zdroj: Dnes24.sk

Záujem o očkovanie vo Vakcinačnom centre Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice sa zvýšil.

„Očkovanie bez registrácie určite veľmi pomohlo. Záujem ľudí sa zvýšil, pochvaľujú si možnosť, že môžu prísť kedykoľvek. Koncom júla sme podávali približne 200 vakcín denne, teraz je to už od 400 do 500 očkovaní denne,“hovorí generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

V nemocničnom vakcinačnom centre sa očkuje výlučne vakcínou od dodávateľov Pfizer/BioNTech (Comirnaty). „Chceme vychádzať v ústrety ľuďom čo najviac, uvedomujeme si, že mnohí sú na dovolenkách, deti na prázdninách. Preto do konca augusta otvárame Vakcinačné centrum aj v sobotu. Naši zdravotníci zaočkujú každého, kto bude mať záujem a jeho zdravotný stav to umožňuje,“ povedal výkonný riaditeľ UNLP pre liečebno-preventívnu starostlivosť Ľuboslav Beňa.

Bez registrácie sa očkuje od pondelka do soboty v čase od 8.00 do 12.00 hod, vo Vakcinačnom centre UNLP na Rastislavovej ulici 43 v Košiciach.

UNLP mala najväčšie covidové pracovisko na Slovensku. Počas prvej a druhej vlny pandémie tu bolo hospitalizovaných viac než 3800 pacientov s ochorením COVID-19. Medzi tých, ktorých ochorenie postihlo, patrilo aj viac než 500 zdravotníkov nemocnice.

Očkovanie detí

Deti od 12 do 16 rokov očkujú stále na základe registrácie, pretože pri ich očkovaní je potrebná prítomnosť pediatra. Ich očkovanie má presný termín.

„Momentálne do konca augusta sú v pláne termíny 13., 20., 26. a 27. 8. V prípade záujmu môžu prísť rodičia aj bez registrácie, pokiaľ nám to kapacity umožnia, radi im vyhovieme. Zatiaľ je o očkovanie detí veľký záujem, v UNLP sme ich zaočkovali už viac než 2000,“ hovorí Mária Ostróová.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM