Eva Mikulová Správy

Bezpečnú prepravu pre telesne postihnutých zabezpečuje stredisko sociálnej pomoci, FOTO

Stredisko sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici zakúpilo pre obyvateľov mesta špeciálne upravené motorové vozidlo Citroen Jumper.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnú prepravu pre telesne postihnutých zabezpečuje stredisko sociálnej pomoci, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Vozidlo Citroen Jumper je vybavené elektro – hydraulickou plošinou a kotviacim systémom na invalidný vozík.

Stálo 33 000 eur a už sa využíva na poskytovanie prepravnej služby pre ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorí sú odkázaní na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom. Informuje mesto na svojej stránke.

Vyššia bezpečnosť

Takisto je určená aj pre občanov s nepriaznivým zdravotným stavom, s obmedzenou schopnosťou pohybu po rovine alebo po schodoch a obmedzenou schopnosťou orientácie.

Vďaka novému vozidlu sa podľa riaditeľky SSPmK Zdenky Slovikovej výrazne zlepšila bezpečnosť aj kvalita poskytovania tejto sociálnej služby, čo už ocenili aj klienti, ktorí ju využívajú.

Dá sa objednať v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 hod.

Prepravu si hradia klienti

Poskytuje sa na základe telefonickej objednávky, ktorá musí byť urobená najneskôr 24 hodín vopred.

Po realizácii objednávky bude vozidlo prepravnej služby pristavené v objednaný deň a stanovenom čase pre prijímateľa sociálnej služby na určenom mieste a prijímateľa služby dopraví tam kde potrebuje, napríklad do zdravotníckeho zariadenia.

Je možné dohodnúť si s vodičom aj prepravu späť. Prepravnú službu si klienti hradia sami, bližšie informácie o jej podmienkach sú zverejnené na ich stránke.

Na Garbiarskej majú k dispozícii aj nové vozidlo, ktorým zabezpečujú rozvoz celodennej stravy do štyroch zariadení opatrovateľskej služby v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

„Našou snahou je aj takýmto spôsobom prispievať k zlepšeniu poskytovaných služieb a k spokojnosti klientov, ktorí tieto naše sociálne služby využívajú. V pláne máme aj viacero noviniek pre našich klientov na Garbiarskej ulici, ktoré chceme začať realizovať už v jarných mesiacoch“, uviedla Zdenka Sloviková.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM