Lukáš Zavacký Správy

Bratislavská eseročka reaguje na nespokojných Košičanov: Ľudia nemôžu zaparkovať pred vlastným domom!

V súčasnosti zastrešuje eseročka (s.r.o.) EEI platené parkovanie v centrálnej mestskej zóne. Skupine ľudí sa nepáči, že od 1. júla sa má jej pôsobnosť rozšíriť na ďalších 10 priľahlých lokalít v Košiciach. Čo na to hovorí spoločnosť?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská eseročka reaguje na nespokojných Košičanov: Ľudia nemôžu zaparkovať pred vlastným domom!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o tom, že na jednej zo sociálnych sietí vznikla udalosť, ktorej sa chce zúčastniť viac než tisícka ľudí – protestu na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Košiciach. Tretím bodom rokovania má byť schvaľovanie prevádzkovania parkovacích miest v ďalších úsekoch metropoly východu. Hlavnou výčitkou odporcov návrhu je spoplatňovanie. Svoje stanovisko poskytla firma, ktorá by ich mala mať v prenájme.

„Rezidentské parkovanie je bežné všade na svete, je súčasným trendom, aby sa statická doprava presúvala z centra mesta do vzdialenejších častí. Negatívne reakcie pochádzajú najmä od ľudí, ktorí nemajú v daných oblastiach trvalý pobyt a parkujú tam svoje autá,“ uviedla Lucia Chovanová. Vyjadrenie poskytla v mene spomenutej s.r.o., ktorá má podľa obchodného registra hlavnú adresu v Bratislave.

„Dostávame spätnú väzbu od Košičanov, ktorí zmeny vítajú, pretože im nevyhovoval neporiadok v parkovaní a tiež to, že nemohli zaparkovať pred vlastnými domami kvôli cudzím autám. Obyvatelia centrálnej mestskej zóny, ktorí už majú podobný systém zavedený, s ním vyjadrili vysokú spokojnosť, napríklad ľudia z Floriánskej a Palárikovej ulice,“ pokračovala.

Pozitívom by malo byť predovšetkým odstránenie živelného parkovania a väčší počet miest pre odstavenie vozidiel – v častiach, kde je zdevastovaná zeleň alebo hluché plochy asi 1500, ďalších 200 by malo vzniknúť zjednosmernením ulíc. Uvedené lokality by mal strážiť kamerový systém.

Lucia Chovanová sa však dotkla i ďalšej kladnej veci. „Priamo na miestach predaja parkovacích lístkov budú namontované merače emisií, ktoré budú dlhodobo monitorovať a priebežne vyhodnocovať mieru znečistenia ovzdušia. Predpokladáme, že zníženie ich množstva, prašnosti a hluku sa priaznivo prejaví na znížení rizík pre osoby trpiace alergiami a chorobami horných dýchacích ciest.“

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM