Eva Mikulová Správy

Bude opäť lietať Turkish Airlines z Košíc?, FOTO

Cestujúci z východu Slovenska stále čakajú na obnovenie letov, ktoré boli pozastavené kvôli globálnej leteckej kríze spôsobenej uzemnením Boeingov 737 MAX

Ilustračný obrázok k článku Bude opäť lietať Turkish Airlines z Košíc?, FOTO
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Spoločnosť Turkish Airlines k 1. septembru 2019 pozastavila letecké spojenie Istanbul – Košice. Linka bola prevádzkovaná štyrikrát týždenne počas troch rokov.

Lety z Košíc touto spoločnosťou naďalej v ich rezervačnom systéme nenájdeme a ani letisko Košice zatiaľ nevedelo upresniť, kedy budú obnovené.

„Pri leteckej spoločnosti Turkish Airlines nemáme iné informácie ako tie, ktoré boli prezentované v lete 2019,“ informovala nás hovorkyňa letiska Karolína Linhardtová.

Linka mala potenciál

„Sme veľmi smutní z rozhodnutia spoločnosti Turkish Airlines. Stálo nás množstvo úsilia dostať túto spoločnosť do Košíc a podarilo sa nám, že sa Turkish Airlines v Košiciach udomácnila a napredovala. Kvôli nedostatku lietadiel a problémom s rotáciami lietadiel turecký dopravca presúva lietadlovú kapacitu určenú pre Košice na iné linky na veľkých európskych a svetových letiskách, na ktorých čelí silnej konkurencii. Opätovné sprevádzkovanie lietadiel typu Boeing 737 MAX je stále nejasné a podľa vyjadrení odborníkov to do konca roka 2019 nebude," vy­jadril sa ešte v lete 2019 riaditeľ letiska Michael Tmej.

„Od júna 2016 Turkish Airlines lieta z Košíc a môžem potvrdiť, že Košice sú výborná destinácia so značným potenciálom pre business aj turizmus. Počas troch rokov sme v Košiciach zaznamenali neustále zlepšovanie našich prevádzkových a finančných výsledkov," dodal general Manager Turkish Airlines Košice, Ömer Saka.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM