ELA Rôzne Správy

BÚRKA na východe brala strechy a lámala stromy. SUPERCELA priniesla aj väčšie krúpy

Búrky dnes na našom území mali supercelárnu štruktúru a zasiahli predovšetkým východné Slovensko. Priniesli silnejší vietor a aj väčšie krúpy.

Ilustračný obrázok k článku BÚRKA na východe brala strechy a lámala stromy. SUPERCELA priniesla aj väčšie krúpy
2
Galéria
Zdroj: iMeteo.sk/Daniela Balogová

V oblasti východného Slovenska sa dnes vyskytli dve supercelárne búrky. Jedna prechádzala západne od Košíc a druhá z oblasti Tokaja, cez Zemplínsku šíravu smerom nad Sninu, informuje iMeteo.sk.

Zatiaľ čo košická supercela prinášala predovšetkým silnejší vietor, ktorý napríklad lámal aj konáre, tak supercela, ktorá zasiahla krajný východ prinášala aj väčšie krúpy a spôsobila materiálne škody.

Supercela vznikla v oblasti Tokaja a postupovala smerom k severu do okolia Zemplinskej šíravy. Búrka, ktorá dorazila postupne až do Sniny priniesla krúpy s priemerom 1–2 cm.

Krúpy

Krúpy v Snine podľa nášho čitateľa lámali kvety a menšie konáriky. Výraznejšie škody búrka nenapáchala, keďže pomerne rýchlo postupovala mimo mesto.

Veľké škody však napáchala búrka, ktorá sa prehnala oblasťou Michaloviec.

Silný vietor bral strechy a lámal stromy

Supercelárna búrka zasiahla aj obec Senné v okrese Michalovce a silný nárazový vietor spôsobil v obci materiálne škody. Búrka strhávala strechy a vyvracala stromy.

Intenzívna búrka sa prehnala aj okolitými obcami a páchala taktiež škody. Na našom území treba aj v nadchádzajúcich minútach očakávať búrky, ktoré sa môžu vyskytnúť prakticky kdekoľvek.

Najintenzívnejšie búrky však stále hrozia v oblasti východného Slovenska.

Búrka v obci Senné
2
Galéria
Zdroj: iMeteo.sk/Daniela Balogová
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM