Eliška Šándorová Správy

Búrlivý stred týždňa: Východ opäť na mape výstrah meteorológov!

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre celý Košický kraj výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Kedy sa pripraviť na zmenu počasia?

Ilustračný obrázok k článku Búrlivý stred týždňa: Východ opäť na mape výstrah meteorológov!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo prvá polovica týždňa bude pokojnejšia, už v strede týždňa sa pripravte na príchod búrok. Ďalší augustový týždeň prinesie na naše územie teplé, ale aj búrlivé počasie.

V priebehu prvých dvoch dní tohto týždňa nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie a len výnimočne nás čakajú búrky, informuje portál imeteo.sk.

Súčasne sa do našej oblasti bude dostávať od juhozápadu teplý vzduch, vďaka ktorému budú teploty stúpať až nad hranicu +30 °C. Tento teplý vzduch pripraví dobré podmienky pre búrky.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okresy východného Slovenska výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Tá platí zatiaľ na utorok 6. augusta od 14:00 do 20:00 hod. „V okresoch Košického kraja je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 – 85 km/h.

Búrky podľa imeteo.sk by nad našu oblasť mali zavítať aj v stredu a prinesie ich front, ktorý sa nad našou oblasťou začne vlniť.

„Na tomto fronte sa budú tvoriť búrky, ktoré už v stredu zasiahnu aj naše územie a to predovšetkým severozápadné oblasti. Vo štvrtok sa už front posunie ďalej smerom na východ a intenzívnejšie búrky nás čakajú na viacerých miestach nášho územia,“ informuje imeteo.sk

Opäť sa pripravte, že búrky môžu byť intenzívnejšie. Sprevádzané budú prívalovými zrážkami, krúpami a ojedinele aj nárazovým vetrom.

Ilustračné foto, TASR

Hasiči zasahujú v súvislosti s lokálnymi búrkami
7
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM