Hokej

Bývalý obranca Valábik o Slafkovskom: To, čo robí, mu môže pokaziť budúcnosť

Košičan Juraj Slafkovský je na hokejovom šampionáte pod drobnohľadom všetkých. Fanúšikov aj expertov.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý obranca Valábik o Slafkovskom: To, čo robí, mu môže pokaziť budúcnosť
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Vo veľkom sa rieši to, že sa mu strelecky nedarí. Trochu sa zabúda na to, že aktuálne patrí medzi najlepších nahrávačov na turnaji, zaznamenal už šesť asistencií. A trochu sa zabúda aj na jeho vek, stále má len 20…

Niektorí skôr ako jeho produktivitu ale riešia jeho správanie. Na to poukázal aj bývalý reprezentačný obranca a hráč NHL Boris Valábik v štúdiu ČT Sport.

„Tá reč tela nie je ideálna. Všímajú si to tímy NHL, skauti, Montreal a je potrebné, aby si Juro spomenul na toho 17-ročného chlapca, ktorý bol v Pekingu,“ cituje Valábika portál Šport.sk.

Na tieto veci si musí podľa neho košický rodák dávať pozor. "Pretože mu to môže tak trochu pokaziť aj budúcnosť, keďže tímy NHL tu majú ľudí, generálnych manažérov, skautov, a ktorí si to všetko všímajú,“ zamyslel sa.

V podobnom duchu sa vyjadril redaktor Ondřej Zamazal v podcaste ČT Sport. „Nepáči sa mi, ako sa Juraj prezentuje počas zápasov. Často uňho vidieť frustráciu, hnev na vlastných spoluhráčov, sústredí sa podľa mňa na okolnosti, ktoré jeho výkon zrážajú. Môže to súvisieť s tým, že stále čaká na gól. Ale nevidel by som to tak dramaticky, je to stále mladý hráč. Nevieme, či sa s ním pravidelne rozprávajú Craig Ramsay a kapitán Tomáš Tatar, či im to prekáža alebo nie,“ uviedol s tým, že takéto maniere by si mohli dovoliť tridsiatnici a nie 20-ročný talent.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM