Eva Mikulová Samospráva

Bývalý primátor Košíc Richard Raši reaguje na obvinenia prezidenta Kisku

Prezidentove vyjadrenie na adresu bývalého vedenia mesta považuje exprimátor Košíc Richard Raši za predvolebnú kortešačku a poukazuje aj na to, že v rezervnom fonde bolo 17 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý primátor Košíc Richard Raši reaguje na obvinenia prezidenta Kisku
Zdroj: TASR

Ešte v pondelok 27. mája navštívil naše mesto dosluhujúci prezident Andrej Kiska. Stretol sa s predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom aj s primátorom Jaroslavom Polačekom. Od oboch si vypočul množstvo podnetov a od nového primátora Košíc aj kritiku na bývalé vedenie mesta.

Prezident na brífingu vyčítal predchádzajúcemu vedeniu aj súčasné mnohé dlhy, napríklad v súvislosti s parkovacím domom alebo nákupom autobusov.

Zároveň však vyzdvihol krásu mesta: „Košice majú asi najkrajšie námestie na celom Slovensku. Námestie, ktoré nám závidí celý svet. Skutočne som počul veľa pozitívnych správ – nielen z pohľadu histórie mesta, čím všetkým si prešlo, ale aj to, že je tu najviac dobrovoľníkov. Je to mesto, kde ľudia rôznych náboženstiev žijú v absolútnej symbióze,“ uviedol ešte súčasný prezident Andrej Kiska.

Reakcia Richarda Rašiho

Na jeho slová reagoval aj terajší vicepremiér a bývalý primátor Richard Raši: "Musím zareagovať na kortešačku pána dosluhujúceho prezidenta v Košiciach, ktorý dlhodobo zarábal na dlhoch ľudí a preto veľmi dobre vie, ako sa zavádza verejnosť. Robí si však politickú kampaň a neobzerá sa ani doprava, ani doľava.

V roku 2010 som prevzal mesto s nulou na účte a na výplaty zamestnancov magistrátu sme si museli požičať. Počas môjho primátorovania sme splatili úver za rekonštrukciu Hlavnej, ktorú prezident tak chváli, a vyriešili sme aj miliónové súdne spory z káuz predošlých primátorov.

„Súčasnému primátorovi sme nechali 17 mil. € v rezervnom fonde a aj INEKO potvrdilo, že Košice sme nechali v super finančnej kondícii. Nový primátor, hoci je vo funkcii už pol roka, len plače a žaluje sa dosluhujúcemu prezidentovi, zastavuje a ruší rozvojové projekty a robí len na svojom PR.“

„A nechal si schváliť plat vo výške viac ako 5300 eur mesačne. Neuvedomuje si, že Košičania sú nároční a na takéto divadielko ani jednému z dvoch pánov, ktorí svojimi fotkami z návštevy Košíc včera zaplavili sociálne siete, neskočia,“ dodáva R. Raši.

Ilustračné foto, archív TASR

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM