Rôzne

Bývalý riaditeľ Domu seniorov Ján Valko si v priestoroch inštitúcie urobil poľovnícky sklad

V suterénnych priestoroch bol aj mraziaci box, ktorý je evidovaný ako majetok strediska a bol plný klobás a mäsa z diviny. J. Valko na telefonáty a maily nereaguje.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý riaditeľ Domu seniorov Ján Valko si v priestoroch inštitúcie urobil poľovnícky sklad
5
Galéria
Zdroj: TASR

Zo zneužitia verejných zdrojov podozrieva košický primátor Jaroslav Polaček bývalého riaditeľa Strediska sociálnej pomoci mesta Košice Jána Valka. Dôvodom sú zariadenia slúžiace primárne na poľovné účely, ktoré mal zapísané na zamestnaneckej karte zverených predmetov. Ako Polaček v stredu informoval, v suteréne domova seniorov bol aj mraziaci box s mäsom.

Jána Valka z funkcie odvolali

Valko bol riaditeľom uvedeného zariadenia sociálnych služieb od roku 2011, mestské zastupiteľstvo ho z funkcie odvolalo na svojom februárovom zasadnutí, zároveň s ním bol ukončený pracovný pomer. „Následne sme ho vyzvali, aby nám odovzdal veci, ktoré mal v osobnom užívaní. Týždne trvalo, pokiaľ nám niektoré z nich začal postupne odovzdávať, no stále nie sú všetky. S úžasom sme zisťovali, aké rôzne veci boli na jeho karte“ povedal.

Ako spresnil, išlo napríklad o poľovnícku termovíznu kameru približne za 1600 eur či fotopascu, ktorá stála okolo 300 eur. V suterénnych priestoroch bol aj mraziaci box, ktorý je evidovaný ako majetok strediska.

„Aj v tomto prípade môžeme hovoriť o zneužití zariadenia. Bol naozaj plný klobás a mäsa, ktoré je evidentne z poľovačiek,“ uviedol s tým, že ho na to upozornili bývalí zamestnanci strediska.

TASR oslovilo aj exriaditeľa Valka, na telefonáty ani SMS správu zatiaľ nereagoval.

Primátor na uvedenom MsZ argumentoval výmenu na poste riaditeľa dlhodobým zanedbaním strediska, nespokojnosťou klientov i viacerými pochybeniami. Poverená zastupovaním riaditeľa je v súčasnosti Zdena Sloviková, ktorá má podľa jeho slov pred sebou mnoho úloh.

„Mesto Košice prebralo na seba túto zodpovednosť a bude dotyčnému bývalému riaditeľovi klásť otázky a následne aj vyvodzovať zodpovednosť,“ dodal Polaček. Ako tvrdí, je otázne, načo boli uvedené predmety riaditeľovi domova seniorov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM