Eva Mikulová Správy

Čaká nás jeseň na koľajniciach. Navštívime poľské kúpele aj Tokaj, FOTO

Veľké vlakové výlety nás v jeseni zavedú do poľských kúpeľných miest, za tokajským vínom a na miesto prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru 

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás jeseň na koľajniciach. Navštívime poľské kúpele aj Tokaj, FOTO
15
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Nostalgické vlaky detskej železnice pozývajú prežiť babie leto v čarovných poľských kúpeľoch, na Tokaji pri dobrom vínku, obdivovať krásy jesene z Turnianskeho hradu a zaspomínať si pri tom na miesto prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru.

Do Poľska

Už túto sobotu 21. septembra je v ponuke výlet do dvoch poľských kúpeľných miest Muszyna a Krynica. Obe ponúkajú okrem starobylých pamiatok, kultúry a množstva atrakcií aj pestrú škálu liečivých prameňov.

V Muszyne sa koná jarmok s bohatým sprievodným programom, množstvom stánkov a atrakcií.

Atrakciou bude poľský parný vlak na trase Muszyna – Zegiestow a späť a Muszyna – Krynica a späť, ktorým sa môžu previezť aj cestujúci, ktorí sa rozhodnú stráviť sobotu práve v tomto meste.

Ostatní sa v Muszyne zdržia do 12:00 a pokračujú vlakom detskej železnice do Krynice.             V neďalekej Krynici sa môžu návštevníci rozhodnúť pre prechádzku po kúpeľnej promenáde spojenú s ochutnávkou liečivých prameňov.

Navštíviť múzeum hračiek, povoziť sa na historickej pozemnej lanovke z roku 1938 alebo spoznať tvorbu známeho poľského výtvarníka Nikifora Krynického v jeho múzeu.

            Odchod z hlavnej železničnej stanice Košice ja naplánovaný už túto sobotu 21. septembra o 7:25 a predpokladaný návrat do Košíc je o 19:50.

O týždeň neskôr, v sobotu 28. septembra vycestujeme na Tokajské vinobranie v Čerhove a v nedeľu 29. septembra si zaspomíname na 95 rokov od prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru v Turni nad Bodvou.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM