Eva Mikulová Správy

Objavujte Tokajskú oblasť a vinice na bicykli

Mimoriadny turistický vlak Tokajský cykloexpres dovezie v období vinobrania cestujúcich z Košíc na Tokaj. Premávať bude každú septembrovú sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Objavujte Tokajskú oblasť a vinice na bicykli
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Po Gemerskom a Ľadovom exprese je tu ďalšia turistická novinka – Tokajský cykloexpres. Ide o mimoriadny turistický vlak z Košíc, ktorý v období vinobrania záujemcom priblíži Vi­nohradnícku oblasť Tokaj. V prevádzke bude každú septembrovú sobotu, t.j. prvýkrát pôjde 7. septembra, posledný 28. septembra 2019.

Bicykle prepravia zadarmo

Cyklovlak bude premávať na trase Košice – Čerhov – Slovenské Nové Mesto – Borša – Streda nad Bodrogom a späť. Z košickej železničnej stanice bude odchádzať o 8:00 (príchod do Stredy n/Bodrogom o 9:15), nazad sa bude zo Stredy n/Bodrogom vracať o 18:00 (príchod do Košíc o 19:13).

"Špeciálnou tokajskou linkou vychádzame v ústrety aj cyklistom, ktorým prepravíme bicykle na tokajské cyklotrasy bezplatne v cyklovozni. Čaro komorných i veľkých vinárstiev si tak budú môcť vychutnať aj na dvoch kolesách,“ povedala riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Vlakové spojenie je príležitosťou aj pre miestnych vinárov, z ktorých viacerí patria medzi popredné slovenské značky.

Pre cestujúcich z Tokajského cykloexpresu si niektorí pripravili špeciálne degustačné balíčky, do jedného z vinárstiev dokonca bude premávať aj kyvadlová autobusová doprava z vlakovej stanice.

Prepravíte aj bicykle

Keďže Tokaj poskytuje aj výborné podmienky na cykloturistiku (je tu vyše 80 km značených cyklotrás), v súprave bude zaradený tiež nákladný vozeň na prepravu bicyklov. Tá bude v Tokajskom cykloexprese bezplatná, miesto si však bude nutné vopred rezervovať. Kapacita prepravy je 50 bicyklov.

Základná cena spiatočného lístka na Tokajský cykloexpres je 8 eur, v zľave pre žiakov, študentov, dôchodcov a osoby s ŤZP 5 eur.

Všetky potrebné informácie, tipy na výlety i predaj lístkov nájdu záujemcovia na webe vylety.kosice­region.com a v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach.

Vyhliadková veža Tokaj
10
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM