Eva Mikulová Rôzne

Cestovateľské kino: Monika Benešová za päť mesiacov prešla Pacifickú hrebeňovku

Jednu z najťažších peších trás – Pacifickú hrebeňovku od Mexika až po Kanadu – zvládla mladá 27-ročná Monika Benešová. O svojom zážitku príde porozprávať do Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Cestovateľské kino: Monika Benešová za päť mesiacov prešla Pacifickú hrebeňovku
4
Galéria
Zdroj: cestovateľské kino

Tak toto si nenechajte ujsť. V ďalšom Cestovateľskom kine vás čaká skutočne zaujímavá cestovateľka Monika Benešová, ktorá vám porozpráva o svojej dobrodružnej ceste po Pacifickej hrebeňovke. Cestovateľské kino sa uskutoční 10. apríla v kine Úsmev o 20,00 hodine.

Z 3000 ľudí ju dokončí len 180

Len s batohom, malým stanom, pérovým spacákom a priemernou kondičkou sa vydala 27-ročná Monika Benešová na jednu z najťažších peších trás na svete - Pacifickú hrebeňovku (4286 km). Ročne sa na ňu vydá 3000 ľudí, ale dokončí ju len 180 z nich.

Monika medzi nich patrí. Pacifická hrebeňovka je tvrdo vyskúšala, ale naučila ju aj nevzdávať sa. Obujte si turistické topánky a vydajte sa od juhu až po sever USA v stopách jej nevšedného cestovateľského dobrodružstva.

Monika Benešová je 27-ročná rodáčka z Nového Města na Morave, ktorá vyštudovala žurnalistiku a niekoľko rokov pôsobila ako novinárka. Ako zatiaľ jediná Češka prešla jednu z najťažších peších túr na svete.

Pacifickú hrebeňovku absolvovala v roku 2017 za päť mesiacov. O svojich intenzívnych zážitkoch napísala knihu Moje Pacifická Hřebenovka, ktorú si budete môcť zakúpiť po prednáške.

Ženský Forrest Gump

Prezývajú ju ženský Forrest Gump a za jej odvahu a vytrvalosť ju obdivujú. A to bola ešte prednedávnom bledou pacientkou v nemocnici s vážnymi zdravotnými problémami. Napriek tomu sa rozhodla zmeniť svoj život a splniť si sen – prejsť pešo celú Ameriku. Postavila sa chorobe, púšti, omrzlinám, hladu, medveďom aj pumám, ktoré na ceste divočinou stretávala. Pacifická hrebeňovka je tvrdo vyskúšala, ale naučila ju aj nevzdávať sa.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM