Správy

Chata na Alpinke je minulosťou. Čo bude na jej mieste? VIDEO

Rekreačná chata roky chátrala a predstavovala riziko. Museli ju zbúrať.

Ilustračný obrázok k článku Chata na Alpinke je minulosťou. Čo bude na jej mieste? VIDEO
Zdroj: Alpinka Košice

V minulosti veľmi obľúbená a vyhľadávaná chata na košickej Alpinke je minulosť. Kvôli zlému technickému stavu a narušenej statike ju museli zbúrať.

Postavia novú?

Vlastníkom nehnuteľnosti je spoločnosť ALDI s.r.o. Ako pre Korzár uviedol jeden z majiteľov, Ľuboš Mackanič, už nebolo možné stavbu zachrániť a museli ju na podnet projektantov a architektov dať zbúrať. Nechali si vypracovať statický posudok a z neho vyplynulo, že nehnuteľnosť má výrazné defekty a oprava nebola možná. Aj keď ide o viac ako storočnú budovu, na zozname kultúrnych pamiatok zapísaná nie je.

Priestor by však nemal zostať prázdny. Na mieste zbúranej stavby chce firma postaviť novú chatu. „Architekti nám navrhovali rôzne druhy novostavieb, ale odlišovalo sa to od tejto pôvodnej búranej vily, s tým sme nesúhlasili,“ uviedol Mackanič pre Korzár.

Nová stavba, ubytovacie zariadenie s wellnesom, má mať v sebe zabudované staré prvky pripomínajúce starú chatu Alpinka. Na projekte podľa Mackaniča stále pracujú, a známe ešte nie sú ani možné termíny výstavby.

Ako vyzerala demolácia chaty si pozrite vo videu pod článkom.

Zdroj: Facebook.com/Gabriel Kollar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM