Správy

Chceli ste si prenajať vianočný stromček od mestskej zelene? Tento rok to nepôjde

Správa mestskej zelene vám požičaný stromček doručila až do obývačky. Prečo službu tento rok zrušili?

Ilustračný obrázok k článku Chceli ste si prenajať vianočný stromček od mestskej zelene? Tento rok to nepôjde
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach už niekoľko rokov ponúka živé vianočné stromčeky na prenájom. Služba sa teší u Košičanov veľkej obľube, tento rok ale budú musieť na požičaný stromček zabudnúť. Pre pandémiu COVID-19 mestská zeleň stromčeky v kvetináčoch prenajímať nebude.

„Je to z dôvodu, aby sme chránili našich zamestnancov aj obyvateľov. Pre toho, kto si objedná vianočný stromček, tú službu robíme až do priestoru v obývačke, kde ho chce mať uložený, a to je vstup do súkromia, do obydlí. Takže, aby sme chránili ľudí, tak tento rok, bohužiaľ, tieto stromčeky nebudú,“ vysvetlila riaditeľka SMsZ Marta Popríková. K dispozícii sú však stromčeky na predaj pre tých, ktorí si ich chcú vysadiť do záhrady.

Stromčeky sa míňal ihneď

Prenájom živých symbolov Vianoc zaviedol mestský podnik ako novinku v roku 2013, na výber ponúkal v kontajneroch rôzne typy a veľkosti stromčekov. Podnik zabezpečil ich privezenie aj odvoz a služba sa ihneď stala populárnou.

„Obyvatelia to veľmi ocenili. Keď sme zverejnili informáciu, že spúšťame prenájom vianočných stromčekov, tak sme to mali rozobrané do dvoch hodín. Škoda, že nemáme priestory na rozšírenie kapacity, možno do budúcna áno, ale potrebujeme na to ľudí, rozvoz, autá,“ dodala riaditeľka SMsZ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM