Eva Mikulová Správy

Chcete šiť rúška? Mesto zabezpečilo materiál, ktorý si vyzdvihnete na tomto mieste

Mesto Košice zabezpečilo textilný materiál na výrobu takmer 100 000 rúšok. Ušité rúška budete môcť dať do tzv. rúškoboxov

Ilustračný obrázok k článku Chcete šiť rúška? Mesto zabezpečilo materiál, ktorý si vyzdvihnete na tomto mieste
Zdroj: BBSK

V stredu 25. marca by mala do Košíc doraziť ďalšia zásielka rúšok, ktorá by mohla pomôcť zmierniť ich nedostatok v našom meste.

Mestu sa podarilo zabezpečiť textilný materiál na výrobu zhruba 100 000 rúšok. Košická pobočka spoločnosti Faurecia Automotive Slovakia pripravila a nastrihala 100 000 textilných polotovarov, ktoré bude možné skompletizovať a vyrobiť z nich rúška.

Mesto od stredy 25. marca 2020 bude môcť poskytnúť materiál na šitie rúšok všetkým dobrovoľníkom. A tí môžu rovnako nezištne pomôcť všetkým, ktorí chcú chrániť seba aj ostatných pred koronavírusom a zatiaľ rúško nemajú.

Vo výmenníku na Štítovej

Prvýkrát si materiál prevezmite v stredu 25. marca od 9.00 – 12.00 hod. vo výmenníku na Štítovej 3 (zastávka MHD pri Amfiteátri – električky 6,9, R-ky, autobusy 12, 18, 19, 22, 55).

Vo výmenníku bude v spolupráci s K13-Košické kultúrne centrá zriadená centrála pre výdaj tohto materiálu, ktorá bude otvorená vždy v pondelok, stredu a piatok.

Do budovy výmenníka bude môcť vstúpiť vždy len jedna osoba pod podmienkou, že na bude mať ochranné rúško a rukavice.

Takisto sa bude musieť zaviazať, že vyrobené rúška nebude ďalej predávať.

Ušité rúška bude možné poskytnúť do tzv. rúškoboxov, ktoré v spolupráci so spoločnosťou Kosit mesto rozmiestni pri všetkých Výmenníkoch na sídliskách a vybraných úradoch mestských častí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM