Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Chrípka zatvorila ďalšie predškolské a školské zariadenia v meste

Mesto Košice muselo zatvoriť škôlky a školy pre zvýšenú chorobnosť.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka zatvorila ďalšie predškolské a školské zariadenia v meste
Zdroj: TASR

Mesto Košice muselo pristúpiť z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky na území mesta, na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Košiciach a po dohode s riaditeľmi základných (ZŠ) a materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, k dočasnému prerušeniu ich prevádzky.

Zatvorené školy

Ako zverejnilo mesto Košice, od utorka (4. 2. 2020) do stredy (5. 2. 2020) bola zatvorená ZŠ Lechkého na ulici Jána Pavla II. 1, jej žiakom sa opätovne začalo vyučovanie vo štvrtok 6. 2. 2020.

Do piatku bude zatvorená škôlka, ktorá je súčasťou ZŠ a MŠ Masarykova 19 (základná škola funguje v bežnom vyučovacom režime). Deti navštevujúce materskú školu sa do nej opäť vrátia v pondelok, 10. 2. 2020.

Takisto do piatku je prerušená prevádzka aj v materských školách: Kovaľská 12/A, Hrebendova 5, Miškovecká 20, Hečkova 13 a Obrancov mieru 20. Od štvrtka (6. 2. 2020) do pondelka (10. 2. 2020) budú zatvorené MŠ Trebišovská 11, MŠ Zuzkin park 2, MŠ Turgenevova 7, MŠ Nešporova 28 a ZŠ Gemerská 2. Žiaci by sa v týchto školských zariadeniach mali znovu začať učiť v utorok 11. februára 2020.

Prázdniny

Samospráva zverejnila, že chrípkové prázdniny sa vyhlasujú vtedy, ak chorobnosť žiakov prevýši 30 percent z ich celkového počtu. V takom prípade zvyčajne hygienici z RÚVZ odporúčajú zatvoriť základnú, resp. materskú školu na nevyhnutnú dobu, väčšinou na 3 až 4 dni.

„Vzhľadom na vývoj chorobnosti nie je vylúčené, že počty dočasne zatvorených predškolských či školských zariadení sa v našom meste ešte môžu v najbližších dňoch zmeniť,“ uzavrelo mesto Košice.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Pozrite si archívne video, že aj napriek dezinformáciám zaočkovanosť rastie.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM