Eva Mikulová Správy

Pacienti rozhodli. Najlepší lekár a najlepšia zdravotná sestra sú v košickej UNLP

Alena Kellnerová a Marián Rošák suverénne vyhrali obe kategórie celoslovenskej súťaže. Ocenenia udeľuje Asociácia na ochranu práv pacienta.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti rozhodli. Najlepší lekár a najlepšia zdravotná sestra sú v košickej UNLP
Zdroj: UNLP

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská odovzdala ceny 10 lekárom a 10 sestrám, o ktorých rozhodla na základe nominácií pacientov odborná porota zložená zo zástupcov lekárov, sestier, pacientskych organizácií a médií. 

Hlasovali aj pacienti

O svojom lekárovi a sestre mohla tento rok rozhodnúť aj široká verejnosť, a to hlasovaním v ankete na stránke asociácie. Spomedzi ocenených lekárov získal najviac hlasov Marián Rošák a spomedzi sestier Alena Kellnerová.

Doktor Rošák pracuje v UNLP na septickom oddelení už 15 rokov. Intenzívne sa venuje pacientom s chronickými ranami a dekubitmi a zasadzuje sa o vytváranie pilotných centier.

„Toto ocenenie vnímam nie len ako ocenenie mojej osoby, ale ako ocenenie celého nášho kolektívu a veľmi si ho vážim. Aj do budúcna sa budem snažiť pomôcť čo najväčšiemu počtu pacientov a pevne verím, že v súčinnosti s ostatnými inštitúciami sa nám podarí zefektívniť proces liečby,“ uviedol ocenený Rošák.

Obetavá sestra

Alena Kellnerová pôsobí ako vedúca sestra Kliniky úrazovej chirurgie UN L. Paustera v Košiciach. Svoj život zasvätila nielen práci s pacientmi, ale aj vlastnému vzdelávaniu.

Zaviedla do praxe mnohé teoretické a praktické skúsenosti, vďaka ktorým sa Klinika úrazovej chirurgie stala jedným z najšpičkovejších pracovísk na Slovensku.

Ako sama uviedla: „Prekvapila ma nominácia na ocenenie Moja sestra. Nomináciu a ocenenie vnímam ako poďakovanie za tímovú prácu všetkých zamestnancov Kliniky úrazovej chirurgie. Ďakujem širokej verejnosti, pacientom, zamestnancom Kliniky úrazovej chirurgie a všetkým zamestnancom UNLP Košice za prejavenú dôveru v hlasovaní, o čom svedčí moje víťazstvo. Nesmierne si to vážim.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM