Eva Mikulová Správy

Čítajú deťom v nemocniciach, šľachetnú činnosť pracovníčok Knižnice pre mládež ocenili, FOTO

Knižnica pre mládež mesta Košice získala ocenenie SAKÁČIK, cenu za aktívnu činnosť knižnice za rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Čítajú deťom v nemocniciach, šľachetnú činnosť pracovníčok Knižnice pre mládež ocenili, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Pri príležitosti Slávnostného otvorenia Týždňa slovenských knižníc, ktoré sa uskutočnilo začiatkom týždňa v Kráľovskej sieni Slovenskej národnej galérie Zvolenský zámok, získala Knižnica pre mládež mesta Košice ocenenie SAKÁČIK, cenu za aktívnu činnosť knižnice za rok 2019.

Týždeň slovenských knižníc na Slovensku vyhlasuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc, tento rok od 2. do 8. marca 2020 vo všetkých slovenských knižniciach.

Čítajú chorým deťom

„Teším sa z ocenenia o to viac, že ide o dobrovoľnícku aktivitu našich zamestnancov. Každý týždeň chodí dvojica alebo trojica kolegov do nemocnice v Košiciach, kde sa nielen čítaním, ale aj rozprávaním, maľovaním alebo inými aktivitami snažia spestriť deťom pobyt v nemocnici. Chceme ich rozveseliť, aby neboli smutní,“ povedala riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Okrem ocenenia získala knižnica aj finančný dar vo výške 700 eur, ktorý použije na nákup nových kníh do svojho knižničného fondu.

Slovenská asociácia knižníc je nezávislé, dobrovoľné a otvorené záujmové združenie verejne prístupných knižníc v Slovenskej republike.

Cieľom asociácie je podporovať rozvoj knižníc a ich odbornú spoluprácu, obhajovať knižnice a nastoľovať a presadzovať program technického a technologického rozvoja knižníc.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM