Rôzne Správy

Čo ak lekári NESTIAHNU výpovede? Košická nemocnica načrtla, čo bude s pacientmi

Košická univerzitná nemocnica chce v prípade nestiahnutia výpovedí lekárov zrealizovať opatrenia tak, aby sa to nedotklo pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Čo ak lekári NESTIAHNU výpovede? Košická nemocnica načrtla, čo bude s pacientmi
Zdroj: Dnes24.sk

Potvrdil to jej riaditeľ Ľuboslav Beňa, ktorý však verí, že k odchodu nedôjde a lekárski odborári sa s vládou dohodnú. V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice podalo výpovede 227 z 907 lekárov, čo je 25 percent.

Sú pripravení na všetko

Momentálne sa na poskytovaní zdravotnej starostlivosti v UNLP podľa nemocnice nič nemení, kliniky a oddelenia fungujú bezo zmien a obmedzení.

UNLP neeviduje ani zvýšené čerpanie dovoleniek z dôvodu podaných výpovedí lekárov a neeviduje ani nové výpovede. Potvrdila, že jeden lekár neudelil súhlas s prácou nadčas nad zákonný rámec, čo predtým spomínali odborári.

„Sme pripravení na prípadnú krízovú situáciu spôsobenú výpoveďami lekárov a naše aktivity budeme koordinovať so všetkými zdravotníckymi zariadeniami v Košiciach, s ktorými máme fungujúce memorandá o spolupráci a vzájomnej pomoci, a podľa inštrukcií z ministerstva zdravotníctva,“ deklaroval Beňa.

Organizačné zmeny

Poukázal na to, že zdravotná starostlivosť bude v druhej najväčšej slovenskej nemocnici poskytovaná nepretržite a že napríklad nikto zo zdravotníkov z gynekologických a neonatologických pracovísk výpoveď nedal.

„Pokiaľ ide o ostatné medicínske pracoviská, v prípade niektorých budeme musieť určite zrealizovať organizačné zmeny. Ale budeme ich realizovať tak, aby sa to nedotklo pacientov, respektíve aby sa ich to dotklo v čo najmenšej miere,“ doplnil Beňa.

Pripravený režim nevyhnutných opatrení sa bude podľa jeho slov realizovať iba v tom prípade, keď bude jasné, že boli vyčerpané všetky možnosti dohody.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM