Eva Mikulová Rôzne

Čo nás čaká v marci? 10 podujatí, ktoré by ste mali navštíviť

Prvý jarný mesiac nám prináša množstvo zaujímavých akcií. Môžete sa kochať krásou orchidey alebo sa stretnúť s dobrovoľníkmi, či navštíviť niektorý z koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká v marci? 10 podujatí, ktoré by ste mali navštíviť
Zdroj: TASR

Potulky mestom Košice – Reč symbolov

Rozšifrujte si významy znakov okolo vás. Voľakedy ľudia boli negramotní, no reči znakov rozumeli. My sa spoliehame skôr na písmená, slová a vety. Symboly stredoveké i novoveké, náboženské i svetské, podprahové, tajné i každodenné. O všetkých sa niečo dozviete. Potulka mestom sa začne pri Štátnej vedeckej knižnici, viac na stránke potulka.

Kedy: piatok až nedeľa (1.- 3. marec)

Orchidey – skvosty v ríši rastlín

Jedna z najatraktív­nejších výstav je už tradične jarným lákadlom v Botanickej záhrade. Nepremeškajte príležitosť uvidieť krásu týchto exotických kvetov. Očaria vás svojou rôznorodosťou, nielen tvarovou ale i farbami.

Kedy: 1. – 5. marec (od 9,00 do 16,00 hodiny)

Festival KolNoa

Od 26. februára do 6. marca sa na Slovensku uskutoční 6. ročník izraelského filmového festivalu KolNoa. V Košiciach uvidíme 4 celovečené hrané filmy s anglickými a slovenskými elektronickými titulkami v kine Úsmev. Budú to filmy: Klub Vyvolených, Plný pochybností, Šnúrky, Lady Titi spieva blues.

  • Kedy: sobota 2. marca o 16,30 a 18,30 hodine
  • nedeľa 3. marca o 17,00 a 19,00 hodine

Festival Protibet

V Čavangu na Hlavnej 20, sa bude konať festival na podporu ľudských práve v Tibete. Festival ProTibet 2019 pripomenie 60. výročie povstania Tibeťanov v Lhase. Festival vyjadrí solidaritu a morálnu podporu s Tibeťanmi, ktorí žijú vo svojej neslobodnej krajine aj v exile. Podujatia prebiehajú vždy v marci, kedy si každoročne 10. marca pripomíname krvavo potlačené povstanie v Lhase, pri ktorom prišlo v roku 1959 o život viac ako 80 tisíc Tibeťanov a Jeho Svätosť Dalajláma bol donútený utiecť do indického exilu.

Kedy: štvrtok 14. marca o 17,30 hodine

Zahraniční dobrovoľníci 2019

Mladí študenti z 9 štátov sveta zo 4 kontinentov, zavítajú v rámci dobrovoľníctva do Košíc. Tešíme sa na prezentácie krajín z ktorých prichádzajú, výmenu skúseností v oblasti dobrovoľníctva a medzikultúrny dialóg. Stretnúť sa s nimi môžete vo Facilitas na Spišskom námestí 4.

Kedy: od 4. marca do 8. marca (pondelok až piatok)

ŠOK – športová osobnosť Košíc

Slávnostný galavečer spojený s odovzdávaním ocenení ŠOK za rok 2018 sa uskutoční v pri­estoroch Hote­la DoubleTree by Hilton v Košiciach. Projekt Športová osobnosť Košíc vznikol v roku 2009, aby postupne vytváral primeraný spoločenský rámec spojený s oceňovaním tých, ktorí v aktuálnej sezóne alebo hoc i v dávnejšej minulosti dosiahli výnimočné športové úspechy, alebo sa svojim konaním v oblasti športu stali prirodzenými autoritami.

Kedy: piatok 8. marca od 19,00 hodiny

Detská fitness show 2019

V Obchodnom centre Optima v Átriu sa koná už tradičná fitness súťaž pre  chlapcov aj dievčatá vo veku od 5 do 14 rokov. Profesionálna porota bude hodnotiť obtiažnosť prvkov, ako i samotnú choreografiu. Čaká na vás skvelá atmosféra a workshopy pre deti i dospelých v rytmoch Salsy.

Kedy: sobota 9. marca od 10,00 do 17,00 hodiny

Lukáš Adamec – Tancuj mi

Koncert Lukáša Adamca sa bude konať v Kulturparku. Lukáš Adamec už aktuálne pracuje na druhom albume, ktorého zvuk predstaví na dvoch unikátnych koncertoch v Košiciach a Bratislave. Okrem novej produkcie publiku ponúkne i hudobné prepojenia so svojimi hosťami. 

Kedy: piatok 22. marca o 19,00 hodine

Jarná detská burza

V Materskom centre Pastierk na Jegorovovom námestí 5 sa bude konať obľúbená jarná burza. Čaká vás veľký výber jarného a letného detského oblečenia i rôznych potrieb. Vstup voľný. Počas burzy bude k dispozícií herňa materského centra Pastierik.

Kedy: sobota 23. marec od 9,00 do 14,00 hodiny

Kexpo – burza hokejových kariet

V Kultúrno-spoločenskom centre na Jedlíkovej 7 sa koná už tradičné stretnutie zberateľov hokejových kartičiek v Košiciach. Po štyroch úspešných burzách v roku 2018, je aj v roku 2019 v pláne rovnaký počet týchto podujatí. Aj tentoraz by mali medzi zberateľov zavítať zaujímaví hostia z hokejového prostredia.

Kedy: sobota 23. marca od 10,00 do 14,00 hodiny

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM