Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Ešte ste nevyskúšali Ľadový expres? Tak načo čakáte?

Aj v zime sa môžete naučiť skejtovať alebo sa naučiť maľovať vlastnú hodvábnu mandalu. A čo tak stráviť romantického Valentína v múzeu? Víkend je opäť plný zaujímavých akcií.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Ešte ste nevyskúšali Ľadový expres? Tak načo čakáte?
Zdroj: TASR

Maľovaná hodvábna mandala

Namaľute si obrázok do kruhu. Namaľuje si vlastnú mandalu na nový rok 2019 alebo pekné prasa ak v rámci feng shui chcete podporiť svoj príbytok. Práca s kontúrou, farbami na hodváb. Relax a zábava v príjemnom prostredí v tvorivej dielni na Baštovej 9 pri šálke kávy či čaju. Maľovanie na hodváb jedinečná príležitosť venovať sa sebe. Cena kurzu vedeného lektorom, vrátane materiálu (hodvábny polotovar kruh) a občerstvenia je 20 EUR.

Kedy: piatok 15. februára od 16,00 hodiny

Ľadový expres

Mimoriadny turistický vlak Ľadový expres premáva každú sobotu od 2.2.2019 do 2.3.2019 zo železničnej stanice v Košiciach do železničnej stanice Červená Skala a späť. Nástup, resp. výstup je možný po celej trase v zastávkach/sta­niciach: Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt, penzión – Červená Skala a opačne.

V predaji sú len obojsmerné lís­tky, pričom cena lístka je jednotná (bez ohľadu na nástupnú a výstupnú stanicu cestujúceho). Dos­pelí – 12 eur. Deti od 3 do 18 rokov, seniori nad 62 rokov, držitelia preukazu ŤZP a ich sprievodcovia – 8 eur. Deti do 3 rokov cestujú zdarma, avšak bez nároku na miesto vo vlaku.

Kedy. sobota 16. februára o 7,55 hodine

Skejtový workshop

Skejtový bowl vo Výmenníku Ľudová na Ľudovej 2, je jediný vnútorný drevený bazén na východnom Slovensku. Triky si na ňom môžu skúšať rovnako začínajúci, ale aj profesionálni skejteri. Pouličné jazdenie sa najmä v zime presúva z ulice do výmenníka. Workshopy organizujú skúsení skejteri každú stre­du, sobotu a nedeľu. Prísť si zajazdiť môže každý skejtový nadšenec. Ak si trúfaš, ukáž ako obratne vieš so skejtom zaobchádzať na skejtových súťažiach, ktoré sú súčasťou workshopov. Vstupné: 1 euro/skejter

Kedy.: sobota a nedeľa (16. – 17. február) od 18,00 hodiny

Valentín v múzeu

V Slovenskom technickom múzeu sa koná valentínske podujatie. ,,Túlanie sa mytológiou lásky“ bude mottom programu Plane­tária – Magická krása hviezdnej oblohy. Uskutočnia sa tri špecializované programy týkajúce sa hviezdnej oblohy a lásky hrdinov mýtov aj legiend. Jednou z tém bude láska Orfea a Euridiky. Maximálna kapacita 41 osôb.

Kedy: nedeľa 17. február od 14,30 hodiny

Medzitým na inom mieste

V Knižnici pre mládež v Litparku sa koná unikátna výstava o českých komiksoch. Jedinečná príležitosť nahliadnuť do českých komiksových dejín a spoznať diela najvýznamnejších autorov komiksovej scény 20. a 21. storočia aj v historických súvislostiach.  Výstava vznikla pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa, iniciovali ju České centrá, knižnici ju poskytlo České centrum v Bratislave.

Kedy: Výstava trvá do 28. februára

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM