Veronika Hunyadiová Rôzne

Čo robiť cez víkend v Košiciach? Plávajúca fontána, vlakový výlet aj deň otvorených dverí

Najbližší víkend ponúka bohatý program. Čo všetko budete môcť v Košiciach zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Čo robiť cez víkend v Košiciach? Plávajúca fontána, vlakový výlet aj deň otvorených dverí
Zdroj: Facebook.com/Správa mestskej zelene v Košiciach

Čo robiť počas najbližších dní v metropole východu? Pozrite si prehľad.

Hokejový turnaj

Od štvrtka do nedele sa koná v košickej Crow Arene prípravný hokejový turnaj Eastern Cup. Hráči HC Košice sa stretnú so zahraničnými aj slovenskými klubmi. Na štadión pustia len zaočkovaných. Vstupenky kúpime TU.

piatok 20. 8. 16.00 hod. HC Košice – DVTK J. Miskolc

nedeľa 22. 8. 14.00 hod. HC Košice – HC Slovan Bratislava

Párty v Kulturparku

V rámci Leta v Kulturparku si Igor Kmeťo ml. pripravil pre Košičanov letnú párty s hosťami kapelou King Ivan Vereš, Rebis, Spunkey BKP, DJ Patrik Kmeťo. Vstupné je 15 eur.

piatok, 19.00 hod., hlavné pódium Kulturpark, Kukučínova 2

Plávajúca fontána

V piatok večer sa môžete v Mestskom parku tešiť na ďalšie predstavenie, ktoré prinesie unikátna Plávajúca fontána. Na začiatku to bude úvodné predstavenie pripravene umelou inteligenciou, pokračovať bude premietaním filmových ukážok na vodnej stene a hudobno-svetelná šou.

piatok, 20.35 hod., Plávajúca fontána, Mestský park

Cesta do praveku

Detská železnica na sobotu pripravila ďalší vlakový výlet. Cesta do praveku vás už tradične zavedie do Archeoskanzenu Nižná Myšľa. Okrem Archeoskanzenu je na programe aj návšteva Obecného múzea, kostola sv. Mikuláša a katakomb Premoštrátskeho kláštora. Tešiť sa môžete na ukážky techník.doby bronzové (Rybolov, Lukostrelba).

Alternatívnym programom namiesto Nižnej Myšle je pokračovanie vlakom až do Slanca a návšteva Slanského hradu. Lístky v predaji v pokladni v Čermeli alebo online.

sobota, odchod vlaku o 8.30 hod., železničná stanica Košice

Deň otvorených dverí DPMK

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) v sobotu 21. augusta 2021 po takmer dvoch rokoch opäť privíta návštevníkov na Dni otvorených dverí v areáli na Bardejovskej. Pripraveny bude bohatý program pre malých aj veľkých návštevníkov. Deň otvorených dverí sa koná pri príležitosti 130. výročia MHD v Košiciach. Dopravný podnik vystaví svoje vozidlá vrátane historických, pripravené budú atrakcie pre deti, kultúrny program, ukážky kynológie aj cvičné jazdy po rýchlodráhe.

sobota, 11.00 – 15.00 hod., areál DPMK, Bardejovská 6

Tipy na výlety

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM