Správy

COVID-19 v košických oceliarňach: Nakazených je 83 zamestnancov

Spoločnosť vyzýva k zodpovednosti. Vo fabrike sa preventívne testuje.

Ilustračný obrázok k článku COVID-19 v košických oceliarňach: Nakazených je 83 zamestnancov
Foto: Veronika Hunyadiová

V košických oceliarňach U. S. Steel evidovali k piatku (18. 12.) celkovo 83 aktívnych prípadov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19. Zároveň 279 pracovníkov, ktorí boli infikovaní, sa po preliečení už vrátilo do práce.

Informoval hovorca oceliarní Ján Bača. „Počet nakazených novým koronavírusom stúpol, čo je pochopiteľné, pretože aj pri najprísnejších opatreniach počet v podniku do určitej miery kopíruje vývoj pandémie v našom regióne. Čo sa týka testov, v súčasnosti testujeme v podniku cielene, ako aj preventívne na zabránenie šírenia infekcie na pracovisku. Testovanie prispôsobíme zákonným usmerneniam, keď budú zverejnené,“ uviedol Bača.

Výzva k zodpovednosti

V podniku podľa neho neustále upozorňujú pracovníkov, aké účinné sú rúško, odstup a základné hygienické pravidlá. Osobitne dôležitá je prevencia v súvislosti s nadchádzajúcimi vianočnými sviatkami. „Intenzívne komunikujeme s našimi zamestnancami, aby prežili sviatky doma v úzkom kruhu s ľuďmi, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti. Vystríhame našich zamestnancov pred stretnutiami mimo spoločnej domácnosti,“ skonštatoval hovorca.

U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami má zhruba 9 500 zamestnancov.

Koronavírus v Košiciach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM