Eva Mikulová Rôzne

Cyklisti sa dočkali. Novú cyklotrasu otvorili medzi furčianskym vodojemom a Zeleným dvorom

Cyklotrasa je určená aspoň pre trochu trénovanejších cyklistov, keďže najmä jej záverečný poldruha kilometrový úsek od Beniakoviec je do kopca.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti sa dočkali. Novú cyklotrasu otvorili medzi furčianskym vodojemom a Zeleným dvorom
10
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Cyklisti všetkých vekových kategórií môžu od tohto víkendu využívať novú 10-kilometrovú zeleno značenú cyklotrasu od vodojemu na Furči cez obce Hrašovík, Beniakovce až na Zelený dvor.

Cyklotrasa je určená aspoň pre trochu trénovanejších cyklistov, keďže najmä jej záverečný poldruhakilometrový úsek od Beniakoviec po Zelený dvor má značne „výživné“ stúpanie, ktoré sa však dá prekonať aj tlačením. V opačnom smere dá kondičke najviac zabrať tiahle stúpanie z Hrašovíka až k furčianskemu vodojemu.

Rôzne povrchy

Jej povrch je kombináciou lesných, asfaltových a poľných ciest. Novú cyklotrasu si hneď po sobotňajšom slávnostnom otvorení v rámci osláv Dní mesta Košice vyskúšalo zhruba 50 nadšencov dvoch kolies nielen na klasických zväčša horských a trekingových bicykloch, ale aj na čoraz populárnejších e-bikoch.

„Sme veľmi radi, že budovanie ďalších cyklotrás je aj prioritou nového vedenia mesta, ktoré nám aj tentoraz pomohlo s realizáciou. Teší ma záujem širokej verejnosti a všetky ohlasy, ktoré máme po každej otvorenej cyklotrase, lebo nám pomáhajú vylepšovať ich súčasnú sieť. Momentálne máme na území Mestských lesov vyznačených 160 km cyklotrás. V blízkej budúcnosti zvažujeme aj vybudovanie ďalších napr. medzi Baškou a Mašou, Kavečanmi a Kostoľanmi nad Hornádom, v okolí Klenova alebo Kojšovskej hole. Pri takom veľkom rozsahu a množstve sa však musíme sústreďovať aj na pravidelnú obnovu tých existujúcich,“ skonštatoval po slávnostnom otvorení riaditeľ Mestských lesov František Beli.

Novú cyklotrasu si hneď po sobotňajšom slávnostnom otvorení v rámci osláv Dní mesta Košice vyskúšalo zhruba 50 nadšencov dvoch kolies nielen na klasických zväčša horských a trekingových bicykloch, ale aj na čoraz populárnejších e-bikoch.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM