Veronika Hunyadiová Rôzne

Ďalší výlet s detskou železnicou: Historický vlak vás odvezie za atrakciami Medzeva!

Košická detská železnica si pre všetkých výletníkov a milovníkov histórie pripravila ďalšie podujatie. Čo všetko na vás čaká?

Ilustračný obrázok k článku Ďalší výlet s detskou železnicou: Historický vlak vás odvezie za atrakciami Medzeva!
Zdroj: Detská železnica Košice

Košická detská historická železnica si pre malých aj veľkých pripravila na sobotu 26. júna veľký vlakový výlet. Tentoraz sa historický vláčik vypraví do Medzeva.

Unikátne expozície

Podujatie Za medzevským drakom historickým vlakom ponúkne bohatý celodenný program. Kto sa výletu zúčastní vypočuje si legendu o drakovi v mantáckom nárečí, navštívi miestnu hvezdáreň aj historický medzevský Hámor (historická kováčska dielňa poháňaná vodou).

V Múzeum kinematografie na vás zase čaká unikátna zbierka kinematografických prístrojov vytvorená rodinou Schusterovou. Situovaná je priamo v rodnom dome bývalého košického primátora a prezidenta SR Rudolfa Schustera. Nebude chýbať ani ochutnávka tunajšej špeciality.

Celodenný výlet

Odchod vlaku z košickej železničnej stanice je v sobotu o 8.20 hod. Príchod do Košíc o 16.22 hod.

Novinkou v historickej vlakovej súprave bude retro reštauračný vozeň s občerstvením. Ľudia k okolia Košíc nemusia kvôli výletu cestovať do Košíc, vlak cestou zastaví aj v Moldave nad Bodvou a Jasove a počas dňa budú k dispozícii kyvadlové jazdy. Cestovný poriadok a detaily k výletu nájdete na webovej stránke detskej železnice.

Cena vlakového výletu je pre dospelých 15 eur, deti, študentov a seniorov 10 eur. Cena zahŕňa spiatočný cestovný lístok na vlak, sprievodcu, vstupy do všetkých expozícií (múzeum, hámor, hvezdáreň). Lístky je potrebné zakúpiť vopred v pokladni detskej železnice v Čermeli, Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 alebo online.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM