Eva Mikulová Správy

Daruj iPadu nový život a pomôž deťom s autizmom

iPady sú pre deti s autizmom veľmi užitočné. Samotný iOS má jednoduché a intuitívne ovládanie, ktoré umožňuje deťom ľahko sa sústrediť.

Ilustračný obrázok k článku Daruj iPadu nový život a pomôž deťom s autizmom
Zdroj: Innocente

Celkom spontánne pri rozhovore dvoch kamarátov vznikla v Košiciach kampaň Daruj iPadu nový život a pomôž deťom s autizmom.

„Pred niekoľkými týždňami sa za mnou v Innocente zastavil môj priateľ Peter. Doniesol starý iPad, ktorý potreboval dať dokopy, pretože pomôže jeho synovi. V prvom momente som bol prekvapený, vôbec som netušil, že jeho syn má nejaký zdravotný problém. Peter mi vysvetlil, že Adam je autista a iPad je pri tejto diagnóze úžasný pomocník,“ vraví Marek Kuzma, zakladateľ InnocentStore a autor kampane.

Keď sa od Petra dozvedel, ako fantasticky iPad aplikácie pomáhajú autistickým deťom, vyhlásil zbierku používaných iPadov, ktoré daruje Súkromnej základnej škole s materskou školou pre žiakov a deti s autizmom AC Rubikon v Košiciach.

iPady môžete poslať alebo osobne doniesť do predajne Innocente v Košiciach.

„Možno teraz premýšľate nad tým, prečo práve iPady sú pre deti s autizmom také užitočné. Samotný iOS má jednoduché a intuitívne ovládanie, ktoré umožňuje deťom ľahko sa sústrediť a na iOS platforme existuje množstvo aplikácií pre autizmus. Mnohé deti sú slabo komunikatívne a komunikácia prostredníctvom piktogramov im pomáha spojiť sa s ostatnými,“ vysvetľuje M. Kuzma.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM