Eva Mikulová Správy

Zdravotné sestry z celého kraja sa vzdelávali v Šaci

Podujatie sa každoročne koná v súkromnej nemocnici v Šaci a je určené sestrám, ktoré majú záujem rozširovať si vedomosti v oblasti ošetrovateľskej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotné sestry z celého kraja sa vzdelávali v Šaci
Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca

Podujatie prinieslo široké spektrum tém z lekárskej i sesterskej sféry.

XIII. ročník Šačianskeho dňa ošetrovateľstva sa tradične konal v posluchárni MUDr. R. Charváta v Nemocnici Košice-Šaca a vďaka svojej vysokej odbornej úrovni sa ho zúčastnilo viac ako 350 sestier.

Odborné témy

Desať prednášok bolo rozdelených do dvoch blokov a zazneli aktuálne témy ako moderná starostlivosť o novorodenca či s tým spojená prenatálna psychológia a psychofyzická príprava matky na pôrod, mýty a fakty o karcinóme prsníka či skúsenosti v oblasti ošetrovateľskej starostlivosti s HIV pozitívnym pacientom, pri ktorej je nutná kooperácia s nemocničným hygienikom.

„História Šačianskeho dňa ošetrovateľstva siaha do roku 2007, kedy sa konal úplne prvý ročník a bol určený len interným zamestnancom nemocnice. Odvtedy sa počet účastníkov rok čo rok zvyšoval a záujem o toto odborné podujatie mali aj sestry z iných zdravotníckych zariadení. Som rád, že napriek zmenám, ktorými naša nemocnica od toho času prešla, podarilo sa nám zachovať tradíciu Šačianskeho dňa ošetrovateľstva a môžem tu privítať také široké publikum aj dnes,“ povedal riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM