Rôzne

FOTO: Deti počas prímestského tábora ošetrujú zvieratá a jazdia safaribusom

ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor. V ôsmich turnusoch sa vystrieda 200 detí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deti počas prímestského tábora ošetrujú zvieratá a jazdia safaribusom
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ako žijú včely

„Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice,“ uviedla pre TASR vedúa oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Eva Malešová.

Chlapci a dievčatá majú prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov. Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 h.

„O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch,“ doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM