Lukáš Zavacký Správy

Detský bazén v Mestskom parku bude čoskoro hotový: Aké atrakcie pribudnú?

Bazén pre deti v Mestskom parku v Košiciach už čoskoro zrenovujú. Mesto ohlásilo dátum ukončenia stavebných prác.

Ilustračný obrázok k článku Detský bazén v Mestskom parku bude čoskoro hotový: Aké atrakcie pribudnú?
Zdroj: TASR

Rekonštrukciu bazéna pre deti na Rumanovej v Mestskom parku v Košiciach plánuje podľa vedenia mesta jeho správca, Mestský podnik – Tepelné hospodárstvo, ukončiť najneskôr do mája tohto roku. Začala sa v novembri 2015 a výsledkom by malo byť zníženie nákladov na jeho údržbu a prevádzku.

„Bol postavený v roku 1998 zo železobetónu, v posledných rokoch vykazoval viacero nedostatkov, ktoré súviseli s narušením telesa bazéna,“ uviedol primátor Košíc, Richard Raši.

Jeho stav bol už kritický a rekonštrukčné práce boli nevyhnutné. „Na dne i stenách boli praskliny, bolo dokonca zistené, že bazén je nahnutý smerom k ceste na Štefánikovej ulici. Dlhodobo z neho unikalo 20 až 40 metrov kubických vody denne, čo malo za následok, okrem nákladov na spotrebu vody, aj zvýšené náklady na prevádzkovú chémiu a ohrev,“ pokračoval primátor.

Pôvodný bazén sa skladá z detskej a neplaveckej časti, delenej stĺporadím a ostrovčekom. Po rekonštrukcii bude neplavecká a detská časť bazéna oddelená pevnou stenou, čo uvítajú najmä mamičky s deťmi. Kombinácia s použitím nerezových materiálov navyše zvýši celkovú hygienu a komfort kúpajúcich sa ľudí.

Deti sa môžu tešiť aj na množstvo nových atrakcií, napríklad na ježka s vodným hríbom a pre neplavcov bude pripravený chrlič a hojdací záliv, ktorý nahradí betónový ostrovček.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM