Lukáš Zavacký Správy Správy

Rekonštrukcia kúpaliska Červená hviezda narazila na problém: Dočkajú sa ho Košičania už v lete?

Známe košické kúpalisko Červená hviezda malo byť pre verejnosť sprístupnené už v roku 2015, no pre nedostatok financií sa otvorenie odložilo až na leto 2016. Rekonštrukciu však poznačili ďalšie problémy.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia kúpaliska Červená hviezda narazila na problém: Dočkajú sa ho Košičania už v lete?
Zdroj: TASR

Stavbári narazili na problém so statikou v šatniach. S výstavbou by sa však malo pokračovať naďalej podľa časového harmonogramu. „Je pre nás dôležité, aby legendárne kúpalisko po rekonštrukcii slúžilo ľuďom desiatky rokov, preto je nevyhnutné vykonať všetky práce, ktoré zabezpečia jeho dlhodobú, bezproblémovú prevádzku,“ povedal primátor Košíc, Richard Raši.

Aby v budúcnosti na stavbe nenastali žiadne problémy, bolo do jej stability a funkčnosti investovaných 137 652, 96 eur.

„V tejto sume je zahrnutá i cena projekčných prác – výpočet sanácie objektu, návrh sanačných prác, projekt vnútornej kanalizácie,“ priznala hovorkyňa mesta Košice, Linda Šnajdárová.

Stavba spadá pod ochranu národnej kultúrnej pamiatky, úprava preto musela byť odsúhlasená aj Krajským pamiatkovým úradom v Košiciach. Zástupca spoločnosti povolenie odobril, a tak by zhotoviteľ Inžinierske stavby, a.s., Košice – Berndorf Bäderbau SK, s.r.o., Košice, mal kúpalisko dokončiť 31. mája 2016, ako sa zmluvne zaviazal.

Môže vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM