Lukáš Zavacký Hokej

Dlhoročný ochrankár Igor zo Steel Areny: Agresori budú stále! Kedy je najostrejšia atmosféra?

Na štadiónoch nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí sa niekedy musia riešiť bezpečnostné problémy, a to už z viacerých dôvodov. Či už ide o neprispôsobivých ľudí alebo o agresívnych trénerov a hokejistov. Ako to funguje v košickom hokejovom klube?

Ilustračný obrázok k článku Dlhoročný ochrankár Igor zo Steel Areny: Agresori budú stále! Kedy je najostrejšia atmosféra?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Igor Tomka pracuje v Steel Arene niekoľko rokov ako ochrankár či zamestnanec na recepcii. Má teda toho už dosť za sebou. Prezradil nám niečo o bezpečnosti na štadióne.

Čo zahŕňa vaša práca ochrankára v Steel Arene?

Hlavne vstupy v denných, ale aj nočných hodinách, aby sa do Steel Areny nedostal hocikto. Dávam pozor na to, aby každý, kto sem príde, bol monitorovaný. Tréningy A-mužstva nie sú pre verejnosť, preto sa starám o to, aby mali hokejisti počas nich pokoj a taktiež aby nedošlo ku krádeži.

Vykonávate službu aj počas zápasov?

Áno. Aj vtedy.

Zažili ste počas nich neočakávané situácie?

Odohrali sa tu aj menšie výtržnosti, ale stále sa to dalo do poriadku. Zasahovať však môžeme len v rámci určitých kompetencií. Agresívni ľudia stále budú.

Určite sú najrizikovejšími derby súboje. Napríklad s Popradom alebo v minulosti so Slovanom…

Ako hovoríte, s Popradom, ale aj s takým Trenčínom nedávno, keď sa fanúšikovia pozobliekali, ale to rieši bezpečnostný manažér, ktorý spolupracuje s políciou. V pohotovosti je aj záchranka.

Počas takýchto stretnutí zavádzate aj nejaké špeciálne opatrenia?

Samozrejme. Navyšuje sa počet SBS-károv. Viac sa ich nasadzuje aj na duely, v ktorých sa očakáva vyššia návšteva.

S hráčmi alebo trénermi ste v minulosti nemali problémy? Známy je prípad z KHL a búrlivák Andrei Nazarov, ktorý sa nebál vyskočiť aj na ochranku…

Určite nie. Na Slovensku sa správajú profesionálne. Aspoň na zápasoch u nás.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM