Lukáš Zavacký Správy

Dni mesta Košice ponúknu bohatý program: Vieme už teraz, na čo sa môžeme tešiť!

Aj tento rok sa odohrá množstvo zaujímavých akcií na Dňoch mesta Košice. Od 30. apríla až do 8. mája sa v metropole východu uskutoční 22. ročník tejto udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Košice ponúknu bohatý program: Vieme už teraz, na čo sa môžeme tešiť!
Zdroj: TASR

Dohromady je pripravených 30 hlavných a 41 vedľajších podujatí. Vystúpi 1700 účinkujúcich a k tomu 1500 detí, ktoré budú maľovať na tému Európske mesto športu centrálny chodník na Hlavnej ulici.

Pochod a tancovanie folkloristov bude mať po novom aj časť, ktorá sa bude venovať iba detskému folklóru. „Tradičný máj budeme stavať za pomoci asi 200 folkloristov, čo doposiaľ tiež nebolo. Novinkou bude aj to, že Košické Benátky sa uskutočnia na jazere na sídlisku Nad jazerom,“ priblížil primátor Košíc, Richard Raši.

Podujatia sa budú okrem centra mesta odohrávať aj v priestoroch Kulturparku, Mestského parku a prímestských rekreačných zón. „Návštevníci sa budú môcť pokochať tvorbou remeselníkov na Trhu tradičných remesiel. Deti sa môžu tešiť na obľúbenú mašinku Katku na Otvorení sezóny detskej železnice a Majáles na Alpinke,“ priblížila program hovorkyňa mesta, Linda Šnajdárová.

Zaľúbenci si podľa hovorkyne budú vymieňať bozky na Bozkávačke pod čerešňou alebo sa zabavia na Tancovačke s Miquelom. „Keďže tento rok sa pýšime titulom Košice – Európske mesto športu 2016, pre športovcov sme pripravili podujatia ako Tvrďák, VSE City Run alebo Poďme spolu na kajaky,“ dodala L. Šnajdárová.

Medzi tradičné udalosti, ktoré opäť obohatia tohtoročné oslavy, bude patriť súťaž Naj škola, výstava vozidiel Cassovia Retro, Primátorská kvapka krvi, ale aj slávnostné odovzdávanie Cien primátora a Mesta Košice. Pri príležitosti týchto osláv bude Dóm sv. Alžbety vysvietený v košických farbách – modrej a žltej.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM