Eva Mikulová Správy

Do košickej zoo ako v jedinej na Slovensku môžete prísť na bicykli. Postarané bude aj o vášho psa

Do košickej zoo je síce vstup so psom zakázaný, ale môžete prísť aj s ním. Pri bráne sú pre psov zabezpečené koterce s čerstvou vodou a tieňom.

Ilustračný obrázok k článku Do košickej zoo ako v jedinej na Slovensku môžete prísť na bicykli. Postarané bude aj o vášho psa
11
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Do zoo aj na bicykli

Košická zoo ako jediná v rámci českých a slovenských ZOO umožňuje vstup na bicykli. Od minulého roka túto službu využilo niečo vyše 800 cyklistov.   „Naša zoo má vďaka svojej rozlohe a šírke chodníkov ideálne podmienky pre cyklistov. Vyznačili sme im trasu, určili povolenú rýchlosť. Ide o doplnkovú službu, s ktorou máme náklady naviac, preto je spoplatnená. Aj keď nás mnohí kolegovia z iných zoo od tohoto nápadu odhovárali, rozhodli sme sa vyjsť v ústrety aj týmto našim návštevníkom,“ vys­vetľuje Malešová.  

V novom cenníku stojí lístok za bicykel jedno euro. Košická zoo vyhovela aj majiteľom psov, ktorí si svojho štvornohého priateľa môžu počas návštevy zoo odložiť do koterca pri vstupe. O psíka je postarané, dostane vodu aj granule.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM