Eva Mikulová Správy

Do košických škôl sa už teší množstvo prváčikov, budú nosiť rúška?

Prvý deň v škole už obyčajne malým prváčikom uľahčuje prítomnosť rodičov a aj tento školský rok bude táto tradícia dodržaná.

Ilustračný obrázok k článku Do košických škôl sa už teší množstvo prváčikov, budú nosiť rúška?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Do 34 základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, nastúpi 2. septembra viac ako 2100 prvákov.

Prvý deň v škole už obyčajne malým prváčikom uľahčuje prítomnosť rodičov a aj tento školský rok bude táto tradícia dodržaná. Prítomnosť rodičov bude regulovaná, pričom konkrétny spôsob závisí od rozhodnutia riaditeľov škôl.

Rúška zabezpečia rodičia

Pre všetkých rodičov a žiakov, ktorí prejdú bránami škôl, budú povinnosťou dodržanie hygienických opatrení vrátane nosenia rúšok a dezinfekcie rúk.

Riaditelia škôl dostali možnosť zvážiť slávnostné otvorenie školského roka, aby zabránili stretnutiu veľkého množstva žiakov na jedom mieste.

Rodičia musia pre svoje ratolesti zabezpečiť do školy dve rúška a papierové jednorazové vreckovky. Žiak by mal mať pri sebe v prípade potreby aj jedno náhradné rúško.

Pre žiakov prvého stupňa platí odporúčanie nosiť rúško, žiaci druhého stupňa musia povinne nosiť rúško všade vo vnútorných priestoroch školy.

Všetci zamestnanci musia pred nástupom do práce na začiatku školského roka vyplniť dotazník o svojom zdravotnom stave.

Mesto Košice ako zriaďovateľ škôl zabezpečil pre všetkých zamestnancov školy a žiakov dostatok dezinfekčných a osobných ochranných prostriedkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM