Eva Mikulová Správy

Do župných stredných škôl nastúpi viac ako 24 tisíc študentov. Čo musia dodržiavať?

Župné stredné školy a školské zariadenia budú rešpektovať opatrenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Ilustračný obrázok k článku Do župných stredných škôl nastúpi viac ako 24 tisíc študentov. Čo musia dodržiavať?
Zdroj: TASR

Na otvorenie nového školského roka sa pripravuje 63 župných stredných škôl. S výnimkou odovzdávania vysvedčení v posledný júnový deň boli zatvorené takmer sedem mesiacov, od 16. marca.

V školskom roku 2020/21 nastúpi na vyučovanie 2. septembra vyše 24-tisíc žiakov, z toho 4 611 prvákov­.Riaditelia škôl by mali zvážiť hromadné slávnostné otvorenie školského roka.

Prvých žiakov príjmu štyri novovzniknuté odbory: inteligentné technológie, správca inteligentých a digitálných systémov a programovanie digitálnych technológií na SOŠ Ostrovského v Košiciach, ako aj odbor bankový pracovník na Obchodnej akadémii na Watsonovej v Košiciach.

Bezpečnosť prvoradá

Na šport sa neodporúča využívať vnútorné priestory ako telocvičňa, posilňovňa či bazén. Taktiež by školy mali zvážiť organizáciu viacdňových školských výletov, spoločenských akcií a hromadných podujatí.

V školách bude platiť zásada ROR – rúško, odstup, ruky. Okrem toho sa bude dbať aj na ranný filter žiakov, pravidelné upratovanie a dezinfekciu priestorov.

Rúško sa odporúča prvé dva týždne po začiatku školského roka nielen v spoločných priestoroch školy, ale aj v triedach.

Žiak sa musí pri prvom nástupe do školy preukázať čestným prehlásením, že neprejavuje príznaky ochorenia a nebolo mu nariadené karanténne opatrenie.

Pravidelne bude vykonávaná dezinfekcia spoločných priestorov, tried, sociálnych zariadení a tiež plôch a ostatných povrchov, ktoré používa väčší počet ľudí. Príchod do školy sa nezaobíde bez ranného merania teploty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM