Eva Mikulová Rôzne

Do školy na bicykli sa jazdiť oplatí. Žiak získa Kartu Petra Sagana s výhodami

Na dvoch kolesách môžu prísť na vyučovanie v rámci kampane Do školy na bicykli – škola priateľská k bicyklom. Kampaň organizuje Košický samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Do školy na bicykli sa jazdiť oplatí. Žiak získa Kartu Petra Sagana s výhodami
6
Galéria
Zdroj: FB Do školy na bicykli

Žiaci a študenti počas mesiaca cyklistickej dopravy môžu dokázať, že sa vedia do školy presúvať zdravo a ekologicky. Kampaň má podporiť záujem školákov o šport, prispieť k environmentálnej výchove a odľahčiť dopravu v okolí škôl.

Najaktívnejšie školy získajú stojany

Košický samosprávny kraj sa do kampane zapája po prvý raz. „Chceme, aby žiaci využívali zdravý a ekologický spôsob dopravy do školy aj mimo tejto kampane, počas celého roka. Preto sme sa rozhodli, že tie najaktívnejšie školy oceníme po letných prázdninách v septembri. Zakúpiť ich chceme stojany na bicykle,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

V rámci kampane sa žiaci môžu zapojiť do dvoch súťaží. Prvá nabáda k vzniku bezpečnej cyklistickej a pešej infraštruktúry v okolí škôl.

Stačí, ak škola zorganizuje podujatie v spolupráci s obcou a spracuje z neho foto- alebo videoprezentáciu. Zvíťazí škola, ktorá svoju aktivitu zverejní na profile www.facebook.com/…lynabicykli/ a získa najviac lajkov.

S Kartou Petra Sagana zmeníte známku

V druhej súťaži sa môžu školy pretekať v počte získaných Kariet Petra Sagana. Žiak, ktorý príde do školy na bicykli, získa od triedneho učiteľa kartu, ktorá mu bude slúžiť ako žolík. Môže ho uplatniť, ak chce odmietnuť známku z ľubovoľného predmetu.

Kampaň Do školy na bicykli vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Akcia odštartovala v pondelok 13. mája a potrvá do piatku 24. mája. Zapojiť sa môžu materské, základné aj stredné školy.

Registrácia cez internetovú stránku www.doskolynabicykli.eu je otvorená do 20. mája.

Vlani sa do celonárodného projektu zapojilo 198 materských, základných a stredných škôl. Celkovo 6 337 registro­vaných žiakov najazdilo na cestách 45 877 kilometrov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM