Eva Mikulová Rôzne

Dobrá a zlá správa pre Košičanov: V bytoch sa začína kúriť, za teplo si priplatíme

Tepelné hospodárstvo s.r.o Košice (TEHO) začne 25. septembra 2018 o 19:00 hod. s postupným nábehom dodávky tepla cez ústredné vykurovanie pre odberateľov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá a zlá správa pre Košičanov: V bytoch sa začína kúriť, za teplo si priplatíme
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ochladilo sa a tak TEHO po vyhodnotení priebehu priemerných denných teplôt za posledné dni vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie začne 25. septembra o 19:00 hod. s postupným nábehom dodávky tepla cez ústredné vykurovanie (ÚK) pre zmluvných odberateľov.

Spoločnosť TEHO, preto žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách.

„Vlastníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno. Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov. V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a bezproblémový,“ informujú na svojej stránke.

V prípade zmien klimatických podmienok, čiže keď sa oteplí, bude režim dodávky ÚK operatívne regulovaný, to znamená že vykurovanie môže byť prerušené.

Drahšie teplo

Odberatelia si oproti predchádzajúcej sezóne za teplo priplatia. „Cena tepla pre Košice sa pôvodne v tomto roku zvýšila o 6,7 percenta vo variabilnej zložke a 1,9 percenta vo fixnej zložke, čo predstavovalo navýšenie platieb pre priemernú domácnosť približne 0,39 eura mesačne oproti roku 2017. V dôsledku zvýšenia nákupných cien variabilnej zložky tepla došlo od septembra 2018 k zvýšeniu ceny tepla o 3,9 percenta vo variabilnej zložke. Náklady v tomto období na priemernú domácnosť budú vyššie v priemere o 1,97 eura za mesiac,“ dodala spoločnosť TEHO s tým, že vyúčtovanie skutočnej ceny tepla po ukončení vykurovacej sezóny za tento rok bude vykonané v zmysle platnej legislatívy.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM