Veronika Hunyadiová Správy

Dobré správy pre všetkých Košičanov! Trhovisko na Dominikánskom opäť ožije

Už v utorok 23. marca si budeme môcť nakúpiť na čerstvom vzduchu na "Starom pľaci".

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre všetkých Košičanov! Trhovisko na Dominikánskom opäť ožije
Zdroj: Facebook.com/MČ Košice Staré Mesto

Obľúbený trh na košickom Dominikánskom námestí bude od utorka 23. marca opäť otvorený. Umožňuje to nová výnimka z platných opatrení. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR povolil od pondelka (22. 3.) prevádzku nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia.

Jednotlivé predajné miesta pritom musia byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozstupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska.

Starý pľac ožije

Ako uviedla mestská časť Staré Mesto, trhovisko na Dominikánskom námestí bude zabezpečené páskou a predaj bude zjednosmernený. Vchod na trh bude z Mäsiarskej ulice, východ na Hradbovej. Na trhovisku je povinné mať respirátor, dodržiavať dvojmetrové odstupy a dezinfikovať si ruky. Na vonkajšom trhovisku nebude vymedzený čas pre nákup seniorov.

Počas hlavnej sezóny býva na tomto trhu, ktorého plocha je 1 600 štvorcových metrov, viac ako 100 predajcov. Maximálna kapacita podľa súčasných obmedzení je približne 50 predajcov. „Keďže nie je plná sezóna, nepredpokladáme tlačenice, skôr plynulý pohodový nákup,“ povedal pre TASR staromestský starosta Igor Petrovčik. Odhaduje, že v tomto období na trhu nebude viac ako 20 predajcov. Ich počet závisí aj od počasia.

„Pred Veľkou Nocou nájdete na trhu najmä predajcov bahniatok a zlatého dažďa, veľkonočných dekorácií, medvedieho cesnaku, domácich cestovín a vajíčok, medu a orechov, potrebných na pečenie. Po sviatkoch prichádzajú pestovatelia s priesadami a kvetinkami do záhradiek,“ doplnil Petrovčik.

Dianie v Košiciach

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM