Správy

Dobrovoľní hasiči v obci Kokšov-Bakša budú mať vynovenú hasičskú zbrojnicu

Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša v okrese Košice-okolie si vyžiada približne 88-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ako pre TASR povedal starosta Mikuláš Hudák, hotová má byť na prelome mesiacov január a február. Obec získala dotáciu na rekonštrukciu strechy zbrojnice z Ministerstva vnútra SR vo výške 30-tisíc eur.

„Obecné zastupiteľstvo schválilo, že zrealizujeme rekonštrukciu celej hasičskej zbrojnice a k sume 30-tisíc eur sme doložili takmer 58-tisíc eur, ktoré sme mali v rezervnom fonde,“ spresnil s tým, že jedným z dôvodov je aj to, že budova bola postavená začiatkom 20. storočia.

Rekonštrukcia zahŕňa búracie práce, novovybudované konštrukcie, stavebné práce, zdravotechniku, elektroinštaláciu a plynofikáciu. Súčasťou je aj odvodnenie budovy.

„Dažďová voda končila pri budove, všetko išlo naspäť, bolo to katastrofálne. Teraz bude kompletne prerobená, vrátane vnútorných omietok, sanity, kuchynky,“ povedal Hudák.

Po novom budú mať dobrovoľní hasiči tiež priestor na uskladnenie hasičskej techniky, ktorú získali z rezortu. „Bola už aj využitá pri požiari rodinného domu. Naši hasiči zasahovali ako prví, kým prišli profesionálni hasiči,“ dodal.

Dobrovoľný hasičský zbor v obci Kokšov-Bakša tvoria členovia vo veku približne 35 až 44 rokov. Vytvorili si aj vlastné tréningové ihrisko a zároveň mužskú spevácku skupinu Bakšanske parobci.

Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM