Lenka Fedorová Správy

Dopravné obmedzenia pod mostom VSS: Dokedy si precvičíme trpezlivosť?

V dôsledku rekonštrukcie rušnej križovatky pod mostom VSS začnú onedlho platiť dopravné obmedzenia. Dokedy to má celé potrvať?

Ilustračný obrázok k článku Dopravné obmedzenia pod mostom VSS: Dokedy si precvičíme trpezlivosť?
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia koľajovej križovatky si vyžiada rozsiahle dopravné obmedzenia, o ktorých sme vás včera informovali. Mnohých ľudí žijúcich v tejto oblasti sa zmeny výrazne dotknú a ovplyvní to ich cestovanie. Dokedy však tento stav potrvá?

Po ďalšom kontrolnom dni, ktorého sa zúčastnil samotný primátor Košíc Richard Raši je známa predpokladaná doba prác na koľajovej križovatke pod mostom VSS. Magistrát informácie zverejnil na svojom webovom sídle.

„Ani keby sme neviem ako chceli, nemôžeme križovatku robiť čiastkovo, lebo je tam neuveriteľná spleť inžinierskych sietí, výhybiek a iných vecí," zdôraznil Róbert Šinály, generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia, ktorá je zhotoviteľom stavby.

„Podľa harmonogramu, ktorý sme predložili objednávateľovi, práce by mali trvať približne štyri až päť mesiacov. Keďže je nám ale jasné, že ide o jednu z najkľúčovejších križovatiek v meste, budeme sa snažiť urobiť všetko tak, aby bola otvorená skôr," uviedol Šinály.

Zdá sa tak, že Košičania sa budú musieť vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti a na „generálku“ križovatky si počkať.

Sledujte nás aj na Facebooku a užívajte si pravidelný prísun čerstvých informácií z Košíc a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM