Eva Mikulová Správy Samospráva

Dopravný podnik stále nemá generálneho riaditeľa, primátor nepodpísal vymenovanie Padyšáka

Uznesenie zastupiteľstva je tak momentálne pozastavené, Padyšák naďalej zostáva povereným generálnym riaditeľom a členom Predstavenstva DPMK.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik stále nemá generálneho riaditeľa, primátor nepodpísal vymenovanie Padyšáka
Zdroj: TASR

Primátor mesta Jaroslav Polaček nepodpísal uznesenie z májového rokovania Mestského zastupiteľstva v Košiciach, na základe ktorého poslanci schválili Vladimíra Padyšáka za generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK).

Uznesenie zastupiteľstva je tak momentálne pozastavené, Padyšák naďalej zostáva povereným generálnym riaditeľom a členom Predstavenstva DPMK. Do oboch tých funkcií bol zvolený ešte v decembri 2018.

DPMK kontrolujú

Podľa primátora existuje viacero závažných dôvodov, prečo sa rozhodol nepodpísať tento schválený poslanecký návrh.

Pripomína, že v DPMK momentálne prebieha kontrola hospodárenia a finančných operácií. Onedlho by mali byť známe jej výsledky, na základe ktorých sa rozhodne ako bude ďalej postupovať.

Až výsledky kontrolných zistení poskytnú podľa Polačeka obraz o tom, či riadenie DPMK Vladimírom Padyšákom je v súlade s vyššie uvedenou povinnosťou. Do ukončenia kontroly v DPMK nebude mesto Košice k tejto záležitosti poskytovať žiadne ďalšie vyjadrenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM