Rôzne Správy

DPMK zavádza zmeny: Odkedy začnú nočné linky fungovať po novom?

Ak v Košiciach cestujete nočnými linkami, mali by ste zbystriť pozornosť. Dopravný podnik v ich systéme pripravil niekoľko zmien. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku DPMK zavádza zmeny: Odkedy začnú nočné linky fungovať po novom?
Zdroj: TASR

Košický dopravný podnik sa rozhodol zaviesť zmeny v nočných linkách MHD. Dôvodom je fakt, že doterajšie okružné trasy nočných spojov neumožňovali variabilitu spojení a časové intervaly odchodov odradzovali od používania verejnej dopravy. Informovala o tom hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

Stret na Staničnom námestí

Podľa Karaffovej je hlavnou zmenou zavedenie nočných rozjazdov zo Staničného námestia. „Vždy v určitom čase sa všetky spoje nočnej dopravy stretnú na Staničnom námestí, cestujúci prestúpia na požadované linky a spoje následne pokračujú ďalej po svojej trase,“ priblížila.

Ako ďalej uviedla, nový systém má cestujúcim priniesť viacero výhod, a to variabilitu spojení a prestupov, kratší čas cestovania a nadväznosť na železničné vlakové spojenia.

Na nočných linkách špeciálna tarifa

Časy nočných rozjazdov spojov zo Staničného námestia sú v pracovné dni o 23:10 h, 00:00 h, 1:00 h, 2:30 h a 4:00 h. Počas voľných dní je spoj o 2:30 h zrušený, nahradia ho dva, a to o 2:00 h a 3:00 h, ostatné časy platia ako v pracovné dni.

Karaffová upozorňuje, že na nočných spojoch platí špeciálna tarifa. Cena jednorazového lístka predstavuje jedno euro na hodinu, pričom na linkách platia aj predplatné časové lístky. Cestujúci môžu použiť aj SMS lístok v hodnote 0,80 eura za hodinu.

„Papierové cestovné lístky je možné zakúpiť v predajných automatoch alebo priamo u vodiča,“ doplnila.

Nástup do nočných spojov je v záujme bezpečnosti cestujúcich umožnený len cez predné dvere. Musia zároveň vodičovi ukázať cestovný doklad, u bezkontaktných čipových kariet priložením k čítačke, alebo si lístok zakúpia priamo u neho. Všetky zastávky nočných liniek sú na znamenie.

Podrobný prehľad liniek nočnej verejnej dopravy nájdu cestujúci na webovej stránke DPMK v časti Cestovanie – Nočná doprava. Zmeny začnú platiť v noci na piatok, 2. decembra 2016.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM