Krimi

Dráma na sídlisku Ťahanovce: Muža (54) sediaceho na zábradlí balkóna ratovali policajti aj hasiči

Policajti aj hasiči zasahovali kvôli Košičanovi (54), ktorý na ťahanovskom sídlisku sedel na zábradlí balkóna na 4. poschodí. Hliadka a hasič vošli do bytu, využili okamih nepozornosti a muža stiahli na zem.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na sídlisku Ťahanovce: Muža (54) sediaceho na zábradlí balkóna ratovali policajti aj hasiči
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok popoludní vyslalo operačné stredisko policajné hliadky na Varšavskú ulicu v Košiciach, kde na zábradlí balkóna na štvrtom poškodí mal podľa polície muž kričať, že skočí a chce sa zabiť. Po príchode na miesto policajti nadviazali s mužom komunikáciu, pričom sa ho snažili presvedčiť, aby od svojho konania upustil. Tiež sa na miesto dostavili hasiči s hasičskou technikou.

„Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky v zmysle zákona využila oprávnenie otvoriť byt, pričom dvere bytu za pomoci špeciálneho náradia otvoril príslušník HaZZ. V tom čase hliadka obvodného oddelenia pred vchodom bloku komunikovala s mužom na balkóne,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová. Po otvorení bytu hliadka PMJ s hasičom vošli do bytu, odkiaľ začuli krik muža, ktorý stále sedel na zábradlí balkóna. Pristúpili k balkónovým dverám, využili okamih nepozornosti a muža stiahli na zem.

Muž však bol podľa hovorkyne agresívny a útočil na zakročujúcich policajtov. „Na výzvu, aby upustil od svojho konania, nereagoval a pokúšal o útek, preto policajti za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali. Následne pracovníci záchrannej služby za asistencie polície 54-ročného Košičana previezli do nemocnice,“ dodala Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM