Rôzne

Dramatické okamihy pred nákupným centrom: Zamestnanci aj policajti bojovali o život ženy

Pred vchodom do OC Galéria v Košiciach skolabovala žena, v tej chvíli začala dramatická záchrana života!

Ilustračný obrázok k článku Dramatické okamihy pred nákupným centrom: Zamestnanci aj policajti bojovali o život ženy
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Vďaka rýchlej reakcii zamestnancov obchodného centra a príslušníkov Mestskej polície Košice sa podarilo zachrániť život staršej žene, ktorá skolabovala pred vchodom do OC Galéria. Informuje o tom Mestská polícia Košice na sociálnej sieti.

„Operačné stredisko prijalo informáciu o skolabovanej žene pred Galériou. Na miesto okamžite vyslali hliadku, ktorá disponovala automatickým externým defibrilátorom,“ opisuje situáciu.

Defibrilátor z obchodného centra už predtým použil zamestnanec a žene bola poskytnutá prvá pomoc. „Príslušníci mestskej polície sa zapojili do poskytovania prvej pomoci zamestnancami obchodného centra a občanmi, a to masážou srdca. Kardiopulmonálnu resuscitáciu poskytli pod vedením pracovníka operačného strediska rýchlej zdravotnej pomoci,“ približujú ďalej strážcovia poriadku.

Bezvedomú ženu následne prevzali zdravotníci RZP a pokračovali v jej resuscitovaní. „Po obnovení vitálnych funkcií im pomohli mestskí policajti naložiť ženu na nosidlá a poskytovali jej masáž srdca počas prevozu nosidiel a ich naloženiu do vozidla rýchlej zdravotnej pomoci,“ doplnila Mestská polícia Košice.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM