Hokej

Duel HK Poprad vs. HC Košice? Fanúšikovia zahádžu ľad plyšovými hračkami!

Piatkový mikulášsky extraligový zápas Popradu s vicemajstrom z Košíc nebude len o hokeji. Špeciálnu príchuť východniarskemu derby dodá hádzanie plyšových hračiek na ľad. Tie neskôr skončia v rukách chorých detí tráviacich najkrajšie sviatky roka na nemocničných lôžkach.

Ilustračný obrázok k článku Duel HK Poprad vs. HC Košice? Fanúšikovia zahádžu ľad plyšovými hračkami!
Zdroj: TASR

Projekt pod názvom Vyčarujme deťom vianočný úsmev už po druhý raz organizuje popradský hokejový fanklub v spolupráci s klubom HK Poprad po vzore obľúbenej iniciatívy pochádzajúcej zo severnej Ameriky.

„Predvianočná dobročinná akcia sa uskutoční počas extraligového stretnutia medzi domácim HK Poprad a HC Košice už tento piatok 6. decembra. Fanúšikovia ľadového hokeja tak budú môcť hodiť na ľad prebytočné plyšové hračky bezprostredne po skončení prvej tretiny zápasu,“ informovali z hokejového klubu Poprad.

Vyzbierané hračky poputujú z ľadovej plochy priamo ku chorým deťom. Minulý rok potešili hračky malých pacientov na Detskom oddelení Nemocnice Poprad, na rovnakom oddelení kežmarskej nemocnice a tiež na Základnej škole s materskou školou sv. Kríža v Kežmarku. V prípade veľkého množstva vyzbieraných hračiek sú organizátori pripravení obdariť aj ďalšie organizácie, ktoré by vo svojom zariadení radi privítali plyšové hračky pre potešenie a radosť detí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM