Eva Mikulová Rôzne

Dvaja riaditelia stredných škôl si z rúk predsedu KSK prevzali menovacie dekréty

Rastislav Trnka 8. novembra vymenoval do funkcie riaditeľa Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach Zsolta Lukácsa a riaditeľku Gymnázia Trebišovská v Košiciach Janu Šalagovičovú.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja riaditelia stredných škôl si z rúk predsedu KSK prevzali menovacie dekréty
Zdroj: TASR

Vymenovaní riaditelia vzišli ako úspešní uchádzači z výberových konaní a na návrh Rady škôl.

„Nakoľko sa nepreukázali žiadne pochybnosti k priebehu výberových konaní, rozhodol som sa týchto kandidátov vymenovať. Úrad Košického samosprávneho kraja sa od konca minulého roka snaží zodpovedne pristupovať k výberu nových riaditeľov škôl, ktoré sú v našej zriaďovateľskej pôsobnosti, nakoľko stredné školstvo považujeme za jednu z kľúčových oblastí, ktoré sú v kompetencii kraja. Novým riaditeľom škôl prajem veľa energie a síl a verím, že ich výber prispeje ku skvalitneniu vzdelávania a výchovy študentov,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Novovymenovaní riaditelia budú stredné školy viesť najbližších päť rokov.

Výberové konania na 5 školách

Výberové konania na riaditeľov stredných škôl sú aktuálne vyhlásené na ďalších piatich školách, a to na Gymnáziu Opatovská cesta 7 Košice, Strednej odbornej škole Košice Šaca, Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach, Jazykovej škole v Spišskej Novej Vsi a na Strednej odbornej škole automobilovej v Košiciach.

„Do konca tohto roka vyhlásime ešte výberové konanie na Športovom gymnáziu v Košiciach, Strednej odbornej škole technickej na Kukučínovej ulici v Košiciach, na Strednej odbornej škole v Spišskej Novej Vsi a na Spojenej škole Dobšiná,“ dodal R. Trnka.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM