Eva Mikulová Krimi

Enviromentálna hliadka objavila nelegálnu skládku aj s nebezpečným azbestom v meste, FOTO

Príslušníci Mestskej polície na Priemyselnej ulici preverovali oznámenie, že na voľné priestranstvo za bývalou budovou Inžinierskych stavieb niekto vyváža stavebný odpad.

Ilustračný obrázok k článku Enviromentálna hliadka objavila nelegálnu skládku aj s nebezpečným azbestom v meste, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Zároveň pri skládke zadržali nákladné motorové vozidlo značky MAN. Vodič príslušníkom MsP uviedol, že odpad na skládku doviezol na priamy pokyn svojho vedúceho z jednej zo stavieb v Košiciach. Informuje mesto na svojej stránke.

Nebezpečný odpad

Vodič nemal pri sebe žiadne povolenie na vývoz stavebného odpadu a envirohliadke tvrdil, že ho má jeho šéf na stavbe. Nešlo pritom o jediný prípad, keď nejaká firma, resp. individuálny stavebník vozil na stavbu odpad.

Príslušníci MsP našli na mieste aj viaceré stopy po pneumatikách z nákladných áut, ktoré tam priviezli rôzny odpad ako panely, asfalt, plechy alebo plasty. Zároveň tam našli aj zdraviu škodlivé azbestovo cementové dosky, vrátane eternitu (azbestu) zo striech.

Pozemok je v súkromnom vlastníctve a odpad sa tam má vyvážať už vyše roka. Mestská polícia kontaktovala enviro políciu z Okresného riaditeľstva PZ SR. A potvrdili že ide o nelegálnu skládku.

Prípad už má v rukách policajný vyšetrovateľ kvôli dôvodnému podozreniu zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM