Aktualizované Eva Mikulová Krimi

Neuveriteľné! Na detskej železnici opäť havarovalo auto, skončilo vo zvodidlách, FOTO

Len pred mesiacom 14. augusta vrazilo nákladné auto s cisternou do historického vozňa na Detskej historickej železnici.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľné! Na detskej železnici opäť havarovalo auto, skončilo vo zvodidlách, FOTO
5
Galéria

Je toto možné? Detská železnica snáď priťahuje nehody. V stredu 25. septembra popoludní sa tu opäť stala havária.

O dopravenej nehode informuje Detská železnička na svojej FB stránke: „Osobné auto skončilo v doteraz neopravených zvodidlách, ktoré zdemolovala cisterna ešte v lete 14. augusta. Podľa polície tento úsek Čermeľskej cesty nepatrí medzi nehodové.“

Podľa našich informácii sa pri nej nikto nezranil.

Cisterna zdemolovala historický vlak

Posledná havária sa stala pred vyše mesiacom 14. augusta.

Nákladné auto s fekálnou cisternou prerazilo zvodidlá a narazilo do historického vozňa vyrobeného v roku 1912, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, respektíve je zapísaný v zozname technických pamiatok.

Škoda po tejto augustovej nehode je 200.000 eur.

Zdemolované zvodidlá ostali po nehode z augusta tak, ako ich vytvarovala cisterna do tvaru toboganu.

Zlé zabezpečenie cesty

Autá aj pri malom šmyku nemajú šancu a tak-či-tak skončia v tesnej blízkosti historických vozňov. Od 14. augusta už ide o tretiu dopravnú nehodu na tom istom úseku, ktorú si všimli dobrovoľníci.

„Sme v priamom ohrození dopravnými prostriedkami. Doteraz sme ako-tak boli chránení aspoň fungujúcimi zvodidlami a doterajšie šmyknutia sa zaobišli stretom s nimi. Aktuálna situácia je však alarmujúca, nielen pre železnicu, našich cestujúcich, ale i samotných vodičov. Nad nedostatočným dopravným značením na tejto ceste krútil hlavou aj skúsený dopravný inžinier Pavel Titl, ktorý na naše pozvanie si bol situáciu v danom úseku preveriť koncom augusta. Kompetentní by sa mali preto čím skôr zamyslieť nad dopravným značením,“ tvrdí predseda občianskeho združenia Ľubomír Lehotský.

Dobrovoľníci ešte nestihli porátať škody po letnej nehode zo 14.8. Poškodené vozne sú ešte stále nepojazdné a odstavené v Čermeli.

Vo štvrtok 26.9. má na železničku naplánovaný výjazd znalec z odboru železničnej dopravy, ktorý má zhodnotiť stav poškodených vozňov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM