Správy

Európska komisia rozhodovala o veľkých peniazoch na cesty: Milióny sa ujdú aj úseku R4 z Košíc do Milhosti!

Úseku rýchlostnej cesty R4 z Košíc po Milhosť Európska komisia (EK) odklepla 42,7 milióna eur. Ide o jeden z dvoch slovenských projektov, ktoré budú podporené z Kohézneho fondu v celkovej výške 189 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Európska komisia rozhodovala o veľkých peniazoch na cesty: Milióny sa ujdú aj úseku R4 z Košíc do Milhosti!
Zdroj: TASR

EK dnes schválila 189 miliónov eur z Kohézneho fondu na dva dopravné projekty na Slovensku. Prvým je úsek rýchlostnej cesty R4 z Košíc po Milhosť, ktorý sa nedávno dokončil. Druhým je časť diaľnice D1 pri Levoči, z Jánoviec po Jablonov, ktorá je v súčasnosti vo výstavbe. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informovali podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD) spolu s komisárom EÚ pre regionálnu politiku Johannesom Hahnom.

„Dnes ráno sme schválili dva projekty, ktoré súvisia s transeurópskou cestnou sieťou. Celková investícia je zo strany EÚ fondov takmer 190 miliónov eur,“ uviedol Hahn.

Úsek rýchlocesty R4 Košice – Milhosť má dĺžku 14,18 km a z EÚ získa financie vo výške 42,7 milióna eur. Táto časť R4 je súčasťou severo-južného koridoru TEN-T, ktorý spája Slovensko s Maďarskom a Rumunskom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM